2019-03-22 279 瀏覽
友人力薦下,今晚就跟左佢去試北角人氣雞煲我地六點九到,唔使等位老重慶奇味雞煲:雖然嗌左細,但分量一啲都唔少!因為友人唔食得辣,所以嗌左小辣,我平時食開譚仔2小辣就覺得啱啱好,食得好舒服!雞煲陣陣黑椒味,好香!裡面仲有好多料!例如洋蔥、冬菇、豆卜等!豆卜呢個餸堅係正,索哂啲汁燒汁彩椒炒白鱔:呢碟餸超級推薦!連平時唔好鱔既我都食左好多舊!同雞煲一樣有好多配料!有唔同種類嘅菇、黃椒同青椒!全部都好入味,但一啲都唔鹹!100分咸肉炒韮菜花:啲咸肉唔會太鹹,配搭埋韭菜花一齊食,一流炸魚皮:另一特別推介!老闆話係自家製,啲魚皮特別處理過,省乾淨哂,所以特別薄同特別脆!出面好少食到!齋食或者打邊爐都得!用心之作水餃拼雲吞:都係自家製,雲吞大大粒蝦肉拼豬肉,韭菜餃都好高質食完雞煲,就打邊爐碌雲吞、水餃同魚皮竹蔗茅根:甜度適中,清熱解毒七點半左右已經全場爆滿,而且有好多人都係book定枱!有幸食到北角人氣雞煲,心滿意足
友人力薦下,今晚就跟左佢去試北角人氣雞煲

我地六點九到,唔使等位

老重慶奇味雞煲(細)

燒汁彩椒炒白鱔

咸肉炒韮菜花

咸肉炒韮菜花:啲咸肉唔會太鹹,配搭埋韭菜花一齊食,一流

炸魚皮

水餃拼雲吞

食完雞煲,就打邊爐碌雲吞、水餃同魚皮

竹蔗茅根(細)

竹蔗茅根:甜度適中,清熱解毒

2019-03-14
老重慶奇味雞煲(細)
燒汁彩椒炒白鱔
咸肉炒韮菜花