2022-01-09 243 瀏覽
因好想食生蠔,上開飯啦SEARCH就見到呢間餐廳,於是BOOK位一試。打去餐廳電話BOOK枱。隨後在日期前一日,佢會再有電話短訊SEND黎,要你禁入LINK再RECONIFRM BOOKING一次的。咁就唔驚有時MISS左餐廳會打電話過來RE-CONIFRM了。13:00入席,餐廳雖然地方不算大,但氣氛好,可能因為疫情,午市人唔算多,無滿座,好處係唔會人太多同埋好迫。職員都好好招呼和禮貌。我地坐在餐廳一角,可以望到大概的全貌。朋友有選擇恐懼症,所以揀野食諗左好耐,好彩呢度唔係澳牛,如果唔係一早俾人問候。最終我們都選了LUNCH MENU入面既SET,都各自加$63 要生蠔。生蠔就係呢餐既重點~YEAH另外在我們揀野食時,其實已經兩片麵包上桌,食住先咁等,唔洗驚餓。雖然唔係我鐘愛的麵包類型,都但OK的,軟熟,有蒜香。LUNCH MENU可以選餐湯或沙律, 然後甜品可以選扳牌的香蕉拖肥批或者是日甜品。那天是日甜品為芝士餅。我們都要了餐單,沒聽清楚是海鮮湯還是甚麼湯,看其他人的食評,我想應該似是蠔湯,.因為湯鮮味十足,很有海水味。記得趁熱飲就最正。(初時仲覺得湯既份量可以再多D,但食到後面我

雖然唔係我鐘愛的麵包類型,都但OK的,軟熟,有蒜香。

我們都要了餐單,沒聽清楚是海鮮湯還是甚麼湯,看其他人的食評,我想應該似是蠔湯,.因為湯鮮味十足,很有海水味。記得趁熱飲就最正。(初時仲覺得湯既份量可以再多D,但食到後面我發現其實岩岩好)

餐廳都很有耐性,會等我們飲完湯先再上下一道。(SORRY我地傾計多過食野咁)
我叫的是香煎鸚嘴魚柳伴烤薯,朋友叫的是海鮮意大利飯,有蝦和魷魚圈,蝦都幾大大隻的。
魚柳煎得很香脆,有一舊烤薯稍嫌過了火候,烤得有得深啡和偏硬了,但總體而言呢道菜都好正,而且份量好夠。伴碟的翠玉瓜和紅蘿蔔都好食。

甜品環節都很滿意,另外可選茶或咖啡。戒左紅茶好耐的我,今日可以飲左久違既TEA,加少少代糖,少少奶,PERFECT。
可能係因為午市MENU的SET甜品份量不會有單叫/晚市的多,所以甜品細細份。
不過其實食到最後都幾飽肚。

總概而言,相當滿意,由一點鐘食到了起碼兩點半,相當愜意的用餐節奏。
而家餐廳都無晚市,希望大家都捱得住啦。

下次如果再去,想試下其他海鮮~~仲有PIZZA, 有道海膽紅蝦刺身,好似幾吸引咁。
生蠔
香蕉拖肥批