2023-05-24 272 瀏覽
母親節果排同媽子遊勻港九帶佢食好西,有日喺網上見呢間餐廳做緊消費券優惠,食兩個套餐有澳洲龍蝦、日本象拔蚌或清酒送幾抵噃,我以前都嚟過食物水準有返咁上下,立即訂位同媽咪撐枱腳 Seasonal Appetizer 季節前菜> 螢光魷魚嚟自富山縣,底層有京都湯葉(腐皮),媽咪第一次食、佢嘅評語話魷魚仔味道似蛋黃咁甘香、啲肉彈牙撈埋三文魚籽和鮮腐皮、味道清鮮Seasonal Sashimi 季節刺身> 3款刺身係油甘魚/金目鯛/中拖羅、入口豐美鮮甜Seasonal Soup季節吸物> 對比午市時我飲過的魚湯、呢碗加咗鮮淮山塊味道更為清潤濃厚,奶白色的湯水又香又滑、媽媽同我都鍾意飲King Prawn野生大虎蝦> 師傅把大蝦用牛油煎至香脆肉爽、幾好Cod Fish 香煎銀鱈魚> 擺盤比較有心思,將煎到金啡色的香脆魚皮拆下直插於魚中央,趁熱食魚皮咯咯脆,鱈魚肉細膩嫩滑South Africa Abalone 南非鮑魚> 師傅比我哋睇鮑魚真身係非常生猛兩頭擰起勢咁郁!因為新鮮、燒好後不用多加調味已食到原始真味、鮑魚鮮彈肉香US Prime Beef

Seasonal Appetizer
季節前菜

Seasonal Sashimi

> 3款刺身係油甘魚/金目鯛/中拖羅、入口豐美鮮甜

Seasonal Soup

King Prawn
野生大虎蝦

> 師傅把大蝦用牛油煎至香脆肉爽、幾好

Cod Fish

South Africa Abalone

US Prime Beef
美國頂級牛肉

> 同媽媽講我每次都鍾意將牛肉夾炸蒜片一齊食零舍香口,佢試過都好認同。旁邊的醋汁洋蔥沙律不能錯過、酸甜清爽又解膩

Sakura Ebi Fried Rice with Vegetables
鹿兒島櫻花蝦炒飯配炒什菜

> 食過多種鐵板肉類係要有啲飯落肚,媽咪話櫻花蝦炒飯和什菜煎炒得幾乾身

Ice Cream
日式雪糕

> 濃郁不澀的抹茶雪糕幾香奶味,幼滑具淡茶香

澳洲龍蝦/日本象拔蚌
螢光魷魚