2022-06-06 49 瀏覽
之前同朋友一齊去咗個2日1日staycation 短trip嚟到行程嘅尾聲我哋決定去一間坐得舒服又有度假feel嘅café朋友就推介左呢一間木系小店******************************食物s:💕泰北風味船麵🍜 ($98)呢個船麵係佢地嘅signature泰式湯底用上多種香料製成味道香濃又獨特 每一啖都充滿咗香料嘅香味麵條索晒湯汁 食落覺得好吸引🤤至於配料都幾豐富有豬肉丸、豬肉片、芽菜同各種香草等等面上果堆唔個係咪炸豬皮啲朋友呢?整體係推蔫嘅 好食😋💕巴斯克芝士蛋糕(抹茶)🍵 ($58) 蛋糕有培茶或抹茶味揀今次就揀咗抹茶味抹茶味道都算香濃配埋芝士蛋糕一齊食有茶味中和返 食落冇咁漏😜💕生乳卷(烏龍茶) ($55)有烏龍茶或玄米茶揀烏龍茶fans秒揀咗烏龍茶好彩朋友都啱食😆蛋糕面上淋上芒果醬食落少少酸酸甜甜不過作為愛茶之人就比較鐘意就咁食唔加芒果醬喇💕培茶Latte (熱) ☕ ($52)拉花好靚😍 至於味道就正正常常 旨在嘆cake想配返杯茶😌******************************環境:呢間café環境舒服 空間感十足今次被安排喺角落自成一角
之前同朋友一齊去咗個
2日1日staycation 短trip
嚟到行程嘅尾聲
我哋決定去一間坐得舒服
又有度假feel嘅café
朋友就推介左呢一間木系小店

食物s:

💕泰北風味船麵🍜 ($98)
呢個船麵係佢地嘅signature
泰式湯底用上多種香料製成
味道香濃又獨特
每一啖都充滿咗香料嘅香味
麵條索晒湯汁 食落覺得好吸引🤤
至於配料都幾豐富
有豬肉丸、豬肉片、芽菜同各種香草等等
面上果堆唔個係咪炸豬皮啲朋友呢?
整體係推蔫嘅 好食😋

💕巴斯克芝士蛋糕(抹茶)🍵 ($58)
蛋糕有培茶或抹茶味揀
今次就揀咗抹茶味
抹茶味道都算香濃
配埋芝士蛋糕一齊食
有茶味中和返 食落冇咁漏😜

💕生乳卷(烏龍茶) ($55)
有烏龍茶或玄米茶揀
烏龍茶fans秒揀咗烏龍茶
好彩朋友都啱食😆
蛋糕面上淋上芒果醬
食落少少酸酸甜甜
不過作為愛茶之人
就比較鐘意就咁食唔加芒果醬喇

💕培茶Latte (熱) ☕ ($52)
拉花好靚😍

為食指數:8.5/10
性價比:8.5/10
環境舒適度: 9/10
泰北風味船麵
巴斯克芝士蛋糕(抹茶)
泰北風味船麵
巴斯克芝士蛋糕(抹茶)