2015-10-05 12412 瀏覽
好友們同我提早慶祝生日,揀o左呢間有無敵海景嘅餐廳~仲睇到摩天輪^^可惜圍住海嘅都係二人檯,加上天氣有d矇矇地~但有好友們陪伴就已經足夠~無影到餐廳環境, 唯有用文字形容下la ^^成間都係玻璃外牆,同個餐廳名一樣,環境開揚~仲可以選擇坐戶外~感覺好舒服樓底好高,開放式廚房, 但無咩油煙,只聞到陣陣食物香味~有bar檯,BarTender都幾靚仔XD燈光昏暗,洋溢浪漫氣氛~連隻玻璃碟好有style~賣相吸引~米紙卷包住煙三文魚、香草、牛油果、八爪魚~有d三文魚子係面,size啱啱好可以一啖一舊~超級好味!薯條炸得好脆,表面唔算多油,但黑松露醬有少少酸,有d失色賣相吸引將半熟雞蛋倒係面再砌開~d蛋漿就會四散落d麵度再拌勻👍烘烤過嘅面包外脆,內鬆軟~內層抹上黑松露蛋黃醬和牛揀左七成熟,厚切~生熟程度啱啱好~咬下去口感軟嫩,肉汁鮮美,味道非常濃郁,超級好味!顏色好靚,味道偏酸~清甜荔枝,玫瑰淡淡幽香,味道清新,賣相一流~焦糖香蕉布甸配double especial 仲可以加個happy birthday朱古力牌上檯後待應淋上少少酒,然後係焦糖布丁上點火滑滑嘅燉蛋、香脆嘅焦糖、甜甜嘅香蕉片,再
可惜圍住海嘅都係二人檯,加上天氣有d矇矇地~
但有好友們陪伴就已經足夠~
無影到餐廳環境, 唯有用文字形容下la ^^
樓底好高,開放式廚房, 但無咩油煙,只聞到陣陣食物香味~
有bar檯,BarTender都幾靚仔XD
燈光昏暗,洋溢浪漫氣氛~
連隻玻璃碟好有style~
Rice Paper Roll
賣相吸引~米紙卷包住煙三文魚、香草、牛油果、八爪魚~
有d三文魚子係面,size啱啱好可以一啖一舊~超級好味!
Crispy fries
薯條炸得好脆,表面唔算多油,但黑松露醬有少少酸,有d失色
Pad Thai noodles
Beef Burger
烘烤過嘅面包外脆,內鬆軟~
內層抹上黑松露蛋黃醬
和牛揀左七成熟,厚切~生熟程度啱啱好~
咬下去口感軟嫩,肉汁鮮美,
味道非常濃郁,超級好味!
Mid Night Gloria
顏色好靚,味道偏酸~
Lychee & Rose Twist
清甜荔枝,玫瑰淡淡幽香,
味道清新,賣相一流~
Banana creme brulee
上檯後待應淋上少少酒,然後係焦糖布丁上點火
滑滑嘅燉蛋、香脆嘅焦糖、甜甜嘅香蕉片,
再自行逐少淋上咖啡,perfect match!
甜度o岩o岩好,層次豐富!

總括黎講,所有野食都好滿意,餐廳環境一流,座位舒適有氣氛,服務都好周到~
一定要再黎呢度!!!
2015-09-30
生日