突然想食咖喱所以就出去佐敦今次係第二次過黎食啦依家疫情嚴重2點黎到都要等位排隊一枱接一枱客咁特價左之後價錢合理左一個正常食量嘅人應該可以食得哂而且都夠飽比超散叫係細兜啲,不過肉量又唔覺少左喎,都幾抵食我地叫左個午餐咖喱牛腩同一個散嗌要咖喱牛舌兩個都可以跟飯/薄餅但就冇得跟甜餅由於普通薄餅我地食過覺得都幾難食下所以要左個飯就算另一個只要兜咖喱另外叫左3塊甜餅...(最後發現叫多左搞到要打包走)食得咖喱你都真係唔好同我講仲食得出牛味濃淡😂事關咖喱本身嘅香料、洋蔥之類嘅味道絕對蓋過哂任何牛味如果你要求食咖哩食到香濃牛味我勸喻你出返去睇食牛扒嘅食評👋🏻呢度嘅咖喱唔係滑順奶香耶香嘅類型佢嘅用類令佢口感比較粗糙同氣味強烈洋蔥味香甜濃郁,香料味重係絕對重口味嘅咖喱齋食絕對會鹹,所以必須配上白飯/薄餅正因為佢嘅味道強烈而濃郁,配上甜餅食係絕配嘅組合順帶一提甜餅就咁食你食多兩啖都係會唔想食嘅所以佢地必須一齊出現喺餐枱上牛腩軟淋入味而且大大件,下圖係午餐份量,絕對冇偷工減料以下係甜餅圖,呢塊我切半原塊大過我塊面如果怕食唔哂建議你唔叫飯就2個人3塊叫嘅話2個人兩塊加一份飯都應該夠食除非你同朋友都好大食啦下咁
突然想食咖喱所以就出去佐敦
今次係第二次過黎食啦
依家疫情嚴重2點黎到都要等位排隊
一枱接一枱客咁

特價左之後價錢合理左
一個正常食量嘅人應該可以食得哂而且都夠飽
比超散叫係細兜啲,不過肉量又唔覺少左喎,都幾抵食

我地叫左個午餐
咖喱牛腩同一個散嗌要咖喱牛舌
兩個都可以跟飯/薄餅但就冇得跟甜餅
由於普通薄餅我地食過覺得都幾難食下
所以要左個飯就算另一個只要兜咖喱
另外叫左3塊甜餅...(最後發現叫多左搞到要打包走)

呢度嘅咖喱唔係滑順奶香耶香嘅類型
佢嘅用類令佢口感比較粗糙同氣味強烈
洋蔥味香甜濃郁,香料味重
係絕對重口味嘅咖喱
齋食絕對會鹹,所以必須配上白飯/薄餅

正因為佢嘅味道強烈而濃郁,配上甜餅食係絕配嘅組合
順帶一提甜餅就咁食你食多兩啖都係會唔想食嘅
所以佢地必須一齊出現喺餐枱上

牛腩軟淋入味
而且大大件,下圖係午餐份量,絕對冇偷工減料
咖喱牛腩

以下係甜餅圖,呢塊我切半
原塊大過我塊面
如果怕食唔哂建議你唔叫飯就2個人3塊
叫嘅話2個人兩塊加一份飯都應該夠食
除非你同朋友都好大食啦下
甜薄餅

咁後咖喱牛舌,咖喱就一樣味嘅
明顯見到散叫餐牌係大碗好多
牛舌量都係好足
佢嘅牛舌係超級軟身
唔係平時食串燒有口感嗰種
我本身唔食牛舌嘅所以我唔會覺得佢好食
口味呢家野好見人見智
如果你係鍾意爽口有口感嘅牛舌,你都可以唔洗食佢
咖喱牛舌
2020-08-01