2024-01-31 165 瀏覽
黎到紅橋,唔試下新鮮味就等於白行啦!今次我黎到一間特色店試咗幾款甜品,真系令人驚喜連連!🍰👀首先,佢哋嘅泰式珍珠奶茶梳乎里賣相啱晒打卡,質感輕盈得嚟蛋香味十足,下面嗰層泰奶茶奶蓋簡直係滑到不得了,珠珠仲硬挺得嚟好有咬勁,冧爆!💥🥤香蕉朱古力吉士窩夫杯就更加負責,窩夫既鬆軟又帶小小酥香,仲有特別嘅豆腐底,好match咁食落足夠層次感。852梳乎厘班戟方面,泰國珍珠奶茶味或者唔算太突出,但梳乎厘自己嘅質地就已經值得一讚,香滑過癮。側邊個牛奶雪糕真系cream creamy,一啖落肚就覺得天氣都涼快咗。😋🍨至於牛佬湯底,呢個組合清新得嚟又唔會太甜膩,芒果、珍珠同西米成個完美夏日解暑良伴。呢個店,無論係視覺定味蕾都給足驚喜,食完之後滿足感爆棚,真系港式「正」!預咗要再黎幾轉,下次仲要叫埋friend一齊享受!🍓👫