資訊:

2018-12-23 315 瀏覽
今次我係用openrice既apps訂檯,簡單方便,揀好進餐日期時間之後按確定就會喺訂座頁面收到有關訂座資料。訂檯果陣我喺聚餐主題果欄填上生日。到食晚飯當日下午就收到餐廳既電話確認訂檯時間,而且餐廳亦有問我係咪生日聚餐,亦主動提醒只要點任何一款甜品就可以幫我寫上生日快樂字眼,呢點要讃一讚,店員好細心問要寫咩名,態度亦非常有禮。今晚我哋訂左6:30 4人檯,但我地遲到15分鐘,到場時餐廳只有一檯客人。環境很滿意,是一般西餐廳既裝修。檯與檯之間既距離稍為近了㸃。人齊就點左幾道菜式,先黎左每人一個西式湯作前菜,味道唔錯,濃度適中。之後就上法式黑松露牛油香草焗田螺,黑松露香草配這個田螺味道好夾,牛油份量又岩岩好,大家都讚呢道菜好好味。主菜點了炭燒西班牙30天熟成厚切T骨牛扒,5成熟剛剛好,肉質鮮嫩,雖然係炭燒,肉面微焦但完全唔影響裡面既肉汁滲出黎,份量十足,值得推介,原則上食完呢道菜已經好飽。法國墨魚墨汁意大利飯,個飯煮得唔夠淋,但墨魚汁夠香濃救返唔少分數。香煎西班牙紅蝦配龍蝦忌廉汁手打意大利粉,個粉唔夠彈牙,Lobster cream sauce味道亦太淡。因為今晚慶祝朋友生日,所以都點左一

因為今晚慶祝朋友生日,所以都點左一個甜品。搵餐廳職員幫我地影相時,職員明明好忙都盡全力幫我地多拍幾張相,希望我地幾個女仔都開心。

整體餐廳氣氛,服務同食物質素都很滿意,平均$500個人食到咁多野其實我覺得抵食,會再幫襯。

法式黑松露牛油香草焗田螺
法國墨魚墨汁意大利飯