餐廳: 囍雲軒 (The ONE)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
同朋友行尖沙咀博物館,諗住在附近晚飯, 因為有五個人,問過幾間西餐廳都係只可以坐四個,有啲中餐又要做婚宴訂唔到位, 最後查找 openrice 見到呢間, 可以坐六人甚至十二人,仲有位,所以即刻訂咗。 裡面不算太大,但還境舒適華麗,沒有柱位, 另外亦有露天室外埸,見佢排咗幾排櫈,有個平台,應該係用嚟畀新人,註册觀禮用。😊 我們晚飯期間,已經見咗幾對新人來睇場。今晚不算多人吃飯,大約只坐了三成客。 個餐牌封面好有特色,茶壺都靚。 但啲碟洗得唔乾淨,我嗰碟底竟然有黏住一大片魚皮😒,即刻叫侍應更換,佢哋服務態度亦都好好,會成日幫你換碟 。散叫的食物價錢唔算太貴。因為大家都唔係好肚餓,最後揀咗四人餐, 諗住唔夠再加食物。呢個功夫茶一嚟到就聞到好香,飲落味道都唔錯, 因果茶壺仔裝住,茶杯仔飲,幾得意。😙都好多料喎。龍蝦比想像中大隻同多肉,下面係伊麵底, 味道唔錯。乳鴿唔算多肉。班球少咗啲。呢個胡椒湯 ,做得幾好,好重胡椒味, 碟底有火一路熱往食 。呢個杯杯蛋白杏仁茶,雖然份量唔算多,但係味道不太甜, 同埋應該係即磨不是冲粉,如果可以再熱D就好啦。😋整體晚飯嘅食物味道都唔錯, 份量都不算太少, 所

散叫的食物價錢唔算太貴。

因為大家都唔係好肚餓,最後揀咗四人餐, 諗住唔夠再加食物。

都好多料喎。
天山雪蓮燉豬前赤功夫湯

龍蝦比想像中大隻同多肉,下面係伊麵底, 味道唔錯。
上湯開邊波士頓龍蝦伴伊麵

乳鴿唔算多肉。
脆皮乳鴿兩隻

班球少咗啲。
燒汁翡翠炒班球

明爐鮮胡椒浸斑片

西紅柿鮮淮山浸菜苗

杯杯蛋白杏仁茶

整體晚飯嘅食物味道都唔錯, 份量都不算太少, 所以我哋最後都冇加到餸,侍應服務殷勤 ,籍得下次再幫襯。😁
2021-10-31
  • 杯杯蛋白杏仁茶