餐廳: 貊炙
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-11-24 1335 瀏覽
朋友來港住金鐘,就揾下附近有咩食。結果佢㨂左呢間韓國野,主打燒烤。用OpenRice 訂座。好快有覆到,之後當日仲有打電話黎確認。入座後無限時,本人認為係行高級的餐廳必須的。唔太肚餓本來想叫一個餐再加野食。點知原來至小要兩位起。呢度係有失望既。因為想食下海鮮類,但依家唯有凈食燒烤卜啦。最終朋友想食多啲牛,就叫左$780位既餐。成個餐既餐牌只需要響主菜度㨂湯同炒飯。坐低後就問我地想要氣泡水還是普通水。蓋起燒烤爐就先上小食。但無咩特別,牙菜小食有蝦,不過淡淡的。泡菜應該是最好味的了。還有蘿白乾,海草以及菠菜(小有地無麻油味)然後上生牛肉他他,先俾相機食先,然後就有員工幫我地攪拌好再分俾我地享用。當呢d 都食完,就上燒烤肉了。員工有問我地洗唔洗佢地幫我地燒。有專業的當然等佢地燒啦。個人認為牛舌好滑。但就唔鍾意熟成牛扒喇!正如藍芝士一樣,有人鍾意有人討厭啫。反而兩塊豬腩肉不錯。燒完後唔覺果陣油膩。燒烤配既生典唔夠,要力廿錢添加!原來佢地燒肉係唔配生蒜既,如果真係同韓國朋友去,就應該會俾人話唔正宗喇。不過加錢係可以既!主菜係和牛炒飯。其實只係燒左薄薄既和牛,伴上雞蛋黃同白飯。薄薄既和牛甜甜地加上

入座後無限時,本人認為係行高級的餐廳必須的。

因為想食下海鮮類,但依家唯有凈食燒烤卜啦。

個人認為牛舌好滑。但就唔鍾意熟成牛扒喇!
正如藍芝士一樣,有人鍾意有人討厭啫。
反而兩塊豬腩肉不錯。燒完後唔覺果陣油膩。

主菜係和牛炒飯。其實只係燒左薄薄既和牛,伴上雞蛋黃同白飯。薄薄既和牛甜甜地加上雞蛋黃。又真係可以食到成碗飯。

我㨂左海鮮湯。無乜特別!

食物方面真係好好!價錢亦唔算貴。門口放住熟成牛,斧頭扒咁。都好吸引。餐廳偏暗,但二至四人食都應該覺得舒服。空間夠大。

但服務方面就一般。我可以講廣東話,朋友英文。佢地就只對住我講廣東話。但其實唔係外地黎既先應該對佢地好d 咩?

小食方面其實只想添加一樣。結果全部都拎過黎。好係好,但食唔晒就浪費啦!
主菜得兩樣。一人㨂一樣。結果初初黎果陣變左兩個炒飯(應該係無人會㨂海鮮湯既關係啩)
用OpenRice 訂座可以八折。點知埋單果陣無俾!記住要check 單啊。

2023-11-21
  • 生牛肉他他