2023-04-10 252 瀏覽
.@nomad.iza (深水埗).心血來潮 覺得自己係時間要出下po了🤫前一排去嘅位於深水埗cp值幾高嘅Cafe.. 🫡.滿滿文青 &日系木底的背景 & 環境 非常適合打卡📷食物選擇嗰range都幾大係比較偏「日式」🇯🇵🍱嘅菜色🔥.1.蒲燒鰻魚竹炭漢堡配薯條 $1389.6/10.條鰻魚真係長到好似鮮奶嗰大pat pat咁 🐶完全係春光乍洩🤣原條鰻魚 仲要都算係大條嘅係味道 & 烹調上都係在水準的🔥竹炭包口感正常 鬆軟tho都無乜特別口感上嘅驚喜..但蛋黃醬 & 鰻魚 其實唔需要過多花俏都已經覺得好好味...賣相 & 味道 & 份量 我覺得對得住佢哋嘅價錢🫡‼️burger & 薯條卡路里分開咗俾大家🤍.2.汁燒牛肉定食 $989.6/10.頗高質嘅牛肉飯無論係牛肉份量 & 稔度 我都覺得有一定驚喜🤍配埋洋蔥燒汁(價錢又合理).跟埋嘅 麵豉湯 & 滿滿的青瓜小菜 都多元 & 有儀式感.on top嘅三文魚籽 & 漬蛋黃撈埋飯真係「一級棒‼️」btw 呢個蛋黃高質🫶🏻‼️卡路里分為 餸 & 飯.環境 & 菜色我都好推薦加埋價錢都算合理可惜當日我哋經驗又唔係真係特別好可能店員心情麻麻啦 語氣嘛
@nomad.iza (深水埗)
心血來潮 覺得自己係時間要出下po了🤫
完全係春光乍洩🤣
原條鰻魚 仲要都算係大條嘅
係味道 & 烹調上都係在水準的🔥
竹炭包口感正常 鬆軟
tho都無乜特別口感上嘅驚喜..
但蛋黃醬 & 鰻魚 其實唔需要過多花俏都已經覺得好好味..
賣相 & 味道 & 份量 我覺得對得住佢哋嘅價錢🫡
‼️
burger & 薯條卡路里分開咗俾大家🤍
2.汁燒牛肉定食 $98
9.6/10
頗高質嘅牛肉飯
跟埋嘅 麵豉湯 & 滿滿的青瓜小菜 都多元 & 有儀式感
on top嘅三文魚籽 & 漬蛋黃撈埋飯真係「一級棒‼️」
btw 呢個蛋黃高質🫶🏻
同埋夠鐘提點嘅語氣都幾趕客
希望係個別例子啦🙏🏻
但撇除呢樣嘢 我都覺得推薦大家一試 尤其妳鍾意🇯🇵嘢
又想坐得舒服 & chill d

#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic深水埗 #calorieswithmic西餐 #calorieswithmic日本餐