2018-08-26 53 瀏覽
今日又約咗朋友來元朗食晚飯,朋友話上次試過一間好正嘅西餐廳,想翻炒食多次,一於今晚到 Story Steak & Pasta。套餐包餐湯和麵包的,餐湯係磨菇湯或南瓜湯。唔失禮wor, 餐湯都有拉花,很有心機,餐湯都好足料,好香磨菇味,仲食得出有啲磨菇粒,好有咬口。You know what, 唔好睇小餐湯,係俾客人嘅第一印象,真係好重要。一睇餐廳名稱,就知係主打牛扒和意粉。我叫咗個美國安格斯西冷牛扒,配薯條。店員介紹返 Medium Rare, 係太生同太熟之間取一個平衡,果然中庸之道剛剛好。薯條炸得好香口,味道合格。仲有啲沙律菜伴碟,視覺效果一流。朋友叫咗個香蒜辣椒蜆肉煙肉意粉。食得出好香好惹味嘅蒜味,蜆肉粒粒足料,而且好香檻欖油味,坐對面位都聞到香噴噴,認真唔話得。我地另外再叫咗個小食share,串燒水牛城雞翼,都燒得幾香,串燒足簽上,幾香口,仲有少少胡麻醬沙律底,正。餐飲我地叫咗一杯榛子朱古力同一杯榛子咖啡,味道都幾好。值得一讚嘅係餐廳環境好舒適,好適合坐低慢慢傾計、慢慢享受美食。Well, 朋友無介紹錯,價錢唔貴,水準又高。今晚幾滿意呢一餐。

美國安格斯西冷牛扒

薯條炸得好香口,味道合格。

仲有啲沙律菜伴碟,視覺效果一流。

餐飲我地叫咗一杯榛子朱古力同一杯榛子咖啡,味道都幾好。

2018-08-23
美國安格斯西冷牛扒