CHEF STAGE de Eddy Chu

2016-06-02 725 瀏覽
一直都想搵間有情調而且食物質素又好既西餐廳去約會,終於搵到啦,當然要即刻訂位準備好所有野啦!一入門口就見到餐廳名,當日客人好多,慶幸自己有提早幾日訂枱。餐牌太多不能盡錄,睇完餐牌後揀左幾款菜式,都是以海鮮為主。首先來到既係迷你海鮮拼盤,有生蠔、聖子帶子刺生還有蝦和鮑魚,5種類都好新鮮。生蠔味道清甜,帶有少少海水味,沒有鐵鏽味,非常好。聖子刺生口感很爽脆,帶子亦好鮮嫩,而蝦和鮑魚更鮮味十足,鮑魚口感煙韌,軟硬度適宜,推薦!接住到日本帶子配蜜糖麵豉汁,餐廳上菜會一道一道上,食完先上下一道,唔會令到無位放,唔錯。日本帶子夠鮮甜不在話下,配蜜糖麵豉汁都係第一次試,汁以甜味為主,帶有微微酸味,非常開胃。呢個松露煮日本年糕,一放枱面已經好香松露味,年糕好有口感,愈咀嚼會愈香松露味。最後到檸檬生焗智利鱸魚柳,賣相一流值得一提,最中意無骨啖啖肉既感覺,而且非常鮮嫩同好多魚味,配菜的紫薯蓉亦非常美味,推薦!總括而言,餐廳食物質素好,價格亦合理,整個用餐過程感覺好舒適。
餐牌太多不能盡錄,睇完餐牌後揀左幾款菜式,都是以海鮮為主。
迷你海鮮拼盤
日本帶子配蜜糖麵豉汁