2024-01-11 314 瀏覽
呢間西班牙餐廳有大大個海景,慶祝節日真係好正,特別係而家天氣涼坐喺室外就好舒服!佢哋嘅餐具、裝修、座位都好靚,坐得好舒服,係慶祝節日好去處😊 dinner set 有前菜、小食、主食、甜品😛好豐富,入面仲有好多選擇,真係要認真睇睇餐牌😀🔸To Start•36個月熟成伊比利亞火腿睇見都覺得靚,帶鹹香,加上味道清新嘅粒粒蕃茄蓉脆麵包,細細啖過足口癮。•牛肉他他用高質生牛肉切碎混合蔥、香草、胡椒等香料,完全冇腥味牛肉新鮮嫩。•兩隻生蠔都幾大隻,食落去比較淡口帶海水香味,配上芒果汁同檸檬汁感覺好清新。•鰤魚刺身魚香十足,加左柚子汁、辣椒,食嘅時候辣辣地甜甜地,都幾特別。🔸To Warm•鵝肝多士真係冇得輸,厚厚嘅鵝肝加咗無花果醬,上面仲有粒紅莓,食嘅時候更加能夠帶出鵝肝獨特香味。•西班牙蒜油蝦,隻蝦大大隻咬落去係爽口,麵包已經沾上帶蒜香的油,未食已經聞到好香😀🔸 The Main Event•風乾和牛側腹和牛五成熟,風乾嘅牛肉肉質比較滑嫩,牛肉味會比較香。牛側腹位置脂肪比較少,主要食佢嘅肉香,上碟嘅時候已經切開左,入面仲係粉紅色好靚,食到外層焦烤香,內裏軟滑。•三文魚扒大件夠厚身,食嘅時候仲

🔸To Start

🔸To Warm

🔸 The Main Event
•風乾和牛側腹

•三文魚扒大件夠厚身,食嘅時候仲聞到有好香香草味,魚肉火候剛剛好整體都唔錯。仲有我最鍾意嘅西蘭花同雜菇配菜。

🔸 Sweet Finale
•雲呢拿Gelato😀入邊有啲雲呢拿籽所以食嘅時候好香好香。

🔹海鮮扁意粉
上枱嘅時候,熱辣辣非常之吸引,每一條意粉都掛滿汁,好香芝士味。入面有大蝦、青口、蜆。意粉幾有咬口醬汁香濃。

• Dry Aged-The Wagyu Bavette
  • Foie Gras on Buttered Brioche with Figs Compote
  • Hamachi Carpaccio
  • Steak Tartare