特登去懲罰呢間良心餐廳,講下喺一餐飯嘅時間,我點樣被佢打動 😌點左日式咖哩炸「新豬扒」意大利飯,叫得「新」,你都知係素食豬扒。賣相靚、咖喱香、素肉似豬肉,仲怕你膩,有蘆筍、車厘茄、蘋果。我覺得素豬係似肉嘅,講真咖喱汁,又炸得咁香脆,瞇埋眼食我都未必分得出囉。「肉」質係鬆散過真肉,但我覺得像真度都有80%,對於想食齋又甩唔倒肉食嘅人黎講,係幾唔錯嘅! 🤭拿,你地自己望下個質地。仲點左杯特飲 —— 青蘋果西芹羽衣甘藍燕麥奶。一聽就知堅,堅健康! 😂比我想像中淡,青蘋果味為主,無乜西芹味,質地又幾滑。我會推介俾想擁有健康人生,但又怕西芹嘅人(即係我)😂黎到打動我嘅位喇! 講真做素食唔多唔少都啲 heart,想sell呢個意念俾大眾。純粹想賺錢嘅話,整啲迎合絕大部分人口味嘅野(=肉)仲好啦! 🤷🏻‍♀️ 大家有無發現,佢連飲管都係紙造架? 🤭 環保、不殺生,我覺得間餐廳好consistent囉!!仲要有良心,抵去幫襯啦? 喺長沙灣政府合署對面隔條馬路咋嘛,睇完唔該同我 go try try!

日式咖喱炸豬扒意大利飯

拿,你地自己望下個質地。

青蘋果西芹羽衣甘藍燕麥奶

2019-11-04