2017-06-09 908 瀏覽
今日同老婆去開觀塘區,中間有幾小時空閒時間,所以希望搵一間舒適既餐廳可以慢慢嘆返個下午茶,見佢環境幾靚所以去試下。果然去到冇失望,成間餐廳地方好大,以運動球賽既主題做裝飾設計,而除左裝飾之外真係有桌球枱,足球機,飛標機,同大量既螢幕播放球賽供客人娛樂,成間感覺好似一個俱樂部,好有放左工同班朋友happy hour落club既感覺,好relax.我地坐既位旁邊岩岩有2個螢幕播放緊丁俊暉2017既World Championship桌球賽,我同老婆都鐘意睇桌球,一路食下野一路傾下場波,都幾享受。由於我地夜晚有野做,所以直接叫多D食埋Dinner啦。特式炸物拼盤有4種Sauce跟,外皮炸得比較輕身,唔會好油同好厚炸粉,雞翼係水牛雞翼,醬汁甜甜辣辣,有芝士棒,栗米波,雞塊,洋蔥圈,魷魚圈,好豐富。意式香菇手搓粉店員介紹手搓粉係佢地既特式菜之一,我地都未食過所以試雨,第一個感覺係好足料,隨手一羹已經係好多好多香菇,醬汁有松露,整得好好味,手搓粉口感煙煙韌韌,結實好咬口,都幾飽肚。特式球迷沙律 衣個沙律用料好特別,有無花果,甜橙,松子等nuts. 就算落得唔多黑醋都唔會覺得淡, 成個好有新鮮感。

由於我地夜晚有野做,所以直接叫多D食埋Dinner啦。
特式炸物拼盤
特色炸物拼盤

特式球迷沙律

Apple Fizz (Apple Juice, Passion Fruit, Lemon Juice ,Ginger Beer)
可能佢地有一個有完善既水吧,飲品方面做得非常出色,老婆話衣杯係佢飲過咁多杯最好飲既Mocktail, 好清楚飲得出4 種味道,溝得好Balance唔會比某種味搶左,直情想潻飲。
Apple Fizz

另外有Outdoor位, 天氣好時同幾個朋友嚟傾計一流。

整體嚟講,衣間係一間Lunch,Tea,Dinner ,Drink 都適合,令人開心Relax 既餐廳。食物,飲品,環境同服務都好有水準,絕對可以成為聚腳地。
2017-06-08
特色炸物拼盤