餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2020-03-06 121 瀏覽
今晚係銅鑼灣睇完戲之後,近近地揀左間印尼菜入去食晚飯,我被班蘭飯吸引左。餐牌好多選擇,有各式各樣既主菜、飯類、小食,連飲品都有好多款揀。最終我地揀左一款主菜、一款飯類、同一款小食,再叫左兩杯飲品。主菜係印尼秘製汁燒魷魚,原隻魷魚上,好開心,尚算入味好咬。飯類係燒雞班蘭尖塔飯,燒雞都幾大件,皮薄多肉,唔會好乾,尚算嫩滑。班蘭尖塔飯賣相好靚,食得出東南亞風味,帶淡淡既班蘭香。小食係羊肉沙嗲,羊肉尚算軟嫩,醬汁偏辣。青檸梳打好清爽,欣賞佢俾客人自己落梳打水,好夠氣。芒果沙冰超大杯,味道偏甜。
主菜係印尼秘製汁燒魷魚,原隻魷魚上,好開心,尚算入味好咬。
印尼秘製汁燒魷魚
班蘭尖塔飯賣相好靚,食得出東南亞風味,帶淡淡既班蘭香。
燒雞班蘭尖塔飯
小食係羊肉沙嗲,羊肉尚算軟嫩,醬汁偏辣。
羊肉沙嗲
青檸梳打好清爽,欣賞佢俾客人自己落梳打水,好夠氣。
青檸梳打
芒果沙冰超大杯,味道偏甜。
芒果沙冰
2020-03-05