2015-05-06 1628 瀏覽
上個Happy Friday帶咗媽媽去銅鑼灣食飯無去呢到幾個月,原來成橦大廈都變咗人地嘅覓食天堂,淨係等 lift都等咗 20分鐘先去到要覓食嘅朋友要留意番喇!好彩上2個星期已經 book好位,見到好多walk-in嘅人都話要等成個鐘先有得開餐!我地等咗10分鐘就入得喇嚟到充滿睹城風味嘅餐廳,果然設計都係玩味十足五彩十色嘅糖果仲放晒係檯面任食我地小食就要咗招牌哈哈蝦!上到檯有小小驚喜,因為數一數都有10條蝦,都幾抵!外表有啲似吉列炸蝦,不過食落炸面好薄好脆內面嘅蝦肉都好彈牙添,點埋個醬,真係可以一次過食幾條都唔係問題因為啱啱整起熱辣辣,加埋凍凍地嘅醬,撞埋一齊仲好食一齊上檯嘅仲要啲沙律菜,令整體感覺可以清爽啲,啲沙律菜撈埋啲黑醋汁,酸酸地幾開胃見到隔黎檯見到噤滋味,我地都忍唔住見多咗個燒烤醬豬肋骨(半份)試一試,一嚟到又係大大份今次呢個配埋薯條添,果然係US Style!薯條炸得脆而唔乾,熱辣辣點埋蓄茄醬,真係爽到唔駛講豬肋骨嘅肉都唔小,好容易就可以切到好多肉,食落軟稔,肉汁仲保持得好好我因為慣晒食肋骨位,所以好快就可以拆晒啲骨媽媽就好斯文噤用紙巾包住骨位,噤就可以慢慢拎住食烤豬肋骨嘅
上個Happy Friday帶咗媽媽去銅鑼灣食飯
嚟到充滿睹城風味嘅餐廳,果然設計都係玩味十足
五彩十色嘅糖果仲放晒係檯面任食
招牌哈哈蝦
因為啱啱整起熱辣辣,加埋凍凍地嘅醬,撞埋一齊仲好食
燒烤醬豬肋骨(半份)
今次呢個配埋薯條添,果然係US Style!
燒烤醬豬肋骨
薯條炸得脆而唔乾,熱辣辣點埋蓄茄醬,真係爽到唔駛講
燒烤醬豬肋骨
我因為慣晒食肋骨位,所以好快就可以拆晒啲骨
燒烤醬豬肋骨
媽媽就好斯文噤用紙巾包住骨位,噤就可以慢慢拎住食
燒烤醬豬肋骨(半份)
烤豬肋骨嘅醬係有小小甜甜地嘅,幾有特色!
熱帶水果茶
兩人個就叫咗個熱帶水果茶 share,甜甜地又健康!除咗水果味,仲有百香果味添
熱帶水果茶
不過如果坐得熱啲就仲好
原本諗住要加茶,結果都唔駛,夠晒我地飲
墨西哥嗆辣雞肉薄餅
既然係US Style,點可以唔叫番個薄餅先!辣嘅薄餅比較少食,今次就試吓個墨西哥嗆辣雞肉薄餅!其實個 pizza一嚟到,我地都知會食唔晒,因為份量真係好大,如果我地唔係心思思想咩都試,我地會見多個小食就算,不過 book咗噤耐,係要試吓嘅!
啲芝士多到睇唔到啲料
墨西哥嗆辣雞肉薄餅
一食就食到雞肉,同其他薄餅上面嘅料唔同,雞肉未焗到乾爭爭,處理得唔錯
食咗兩啖就知咩事喇,陣辣味開始嚟料,同個名一樣,係嗆辣!所以要小心,不過鐘意食辣嘅,又覺得好正!薄餅皮又脆,唔會太厚,配埋唔同嘅配菜,味道好特別!雖然係好飽,但我都食咗兩大塊先停手嫁

今次食得幾滋味,連媽媽都話要番轉頭食多次呀
2015-04-17
  • 招牌哈哈蝦