2021-08-22 200 瀏覽
📍冚棒唥📍冚棒唥喺一間非常有驚喜嘅小店💛首先聽個名就知道玩味十足🤣從餐牌上可以留意真喺乜都有咁,好多fusion元素,令人覺得幾好奇想試下,好欣賞小店嘅創意同用心!雖然小店空間有限,座位數目都唔算多,但係裝修好特別,有啲懷舊嘅鐵皮車仔,窗台位置又有啲復古嘅感覺🤣今次食咗蝦飯堡配薯角&雜菜沙律($118)由於無薯角,店員轉咗薯條,賣相非常出色💁🏻‍♀️ 飯堡裏面落咗蒽,同行友人話食到蛋,總之唔係只有飯咁簡單🤤兩面都煎得好脆口,配埋塊巨厚蝦餅,一啖無可能食得晒😂真心誠意之作,從賣相同味道都感覺到廚師果份用心💛(好似係8月1日換新menu先出 快啲去試🤤)另外推介啱啱好全日早餐($128)🥣之前食過一次已經念念不忘,都喺果句,食得出廚師嘅用心!大啡菇唔係就咁煎下就算,上面有芝士超滿足,裏面超級juicy!焦糖香蕉🍌上面嘅焦糖咬落係脆口🤤最後要講埋令我非常震驚嘅青檸·湯力水·咖啡冰($65)雖然價錢偏貴,但係係我目前飲過最好飲嘅!!espresso變咗做咖啡波波冰,倒入tonic water時會慢慢溶化,咖啡味仍然好濃郁,再加上淡淡青檸味🤤總括而言,個人覺得小店製作食物非常用心,值得支持💛題外話
📍冚棒唥📍

總括而言,個人覺得小店製作食物非常用心,值得支持💛題外話,之前又黑蒜雞翼都超級好食,但依加已經冇賣嚕😢