2020-05-23 170 瀏覽
虎蝦香草醬天使麵可能係第一道餸先入為主,虎蝦首先嚟到,就覺得佢最好食~同事係最肚餓吖嘛天使麵唔會太過「林」,香草醬味道又啱啱好,唔會濃,主角虎蝦肉質鮮嫩彈牙,朋友食完簡直話係「感動口腔」😂 廚師十分之細心,將虎蝦切到非常之容易折殼,用刀叉就可以簡單將肉分離。烤白鶬胸伴牛乾菌伴意大利飯對比之下,呢個最後一道上菜,就可能因為太飽嘅關係,已經覺得有啲飽飽濟濟,唔係太食得落;加上本身意大利飯幾重味。不過飯粒均勻,唔會太黐、好有香味。我相信如果肚餓食、味道會更加出。不過,客觀來講,白鶬胸本身脂肪唔夠,所以好難燒到juicy 🤔食落有啲乾身,咁就見人見知啦🤔烤美國特級安格斯肉眼伴牛油焗蘆筍薑味照燒汁Medium ~ 廚師火候都掌握得幾好,的而且確切開嘅話,見到肉質一半啡色,一半粉紅色👍🏻 雖然所講嘅薑味照燒汁嘅味道就唔係太突出,不過店員就俾咗黃芥末我哋,我同朋友都覺得黃芥末好似味道仲夾啲😂 雖然脂肪唔係超級多、肉質都唔黐牙,有豐富肉味😛燒銀鱈魚🐟當然,點講都好,香港人始終都係鍾意食日本嘅西京燒銀鱈魚😂😂 不過呢間都算處理得正常,但味道就唔係太獨特具特色。Margarita 對新手上路嘅我來講,呢杯
虎蝦香草醬天使麵

烤虎蝦伴香草醬天使麵
烤虎蝦

美國特級安格斯肉眼

燒銀鱈魚🐟
燒銀雪魚

Margarita
對新手上路嘅我來講,呢杯算係易入口😍😂
焗迷你火焰雪山配焦糖燉蛋

焗迷你火焰雪山配野莓焦糖燉蛋
作為甜品,份量都算輕巧,但又可以有嚐甜效果。焦糖燉蛋嘅焦糖板塊做得夠趣,同埋裏面又唔會太cream太膩👍🏻 火焰雪山迷你版就啱㗎啦,太大嘅話可能太濟😂 裏面係朱古力雪糕。味邊正常
餐飽  +  香草牛油醬
朱古力雪糕(內餡)
2020-05-23
烤虎蝦伴香草醬天使麵
烤虎蝦
美國特級安格斯肉眼
燒銀雪魚
焗迷你火焰雪山配焦糖燉蛋
餐飽  +  香草牛油醬
朱古力雪糕(內餡)
  • 肉眼扒
  • 餐包