🇹🇭元朗想食泰國野一search就見到呢間就去試下。環境好relax好似酒吧咁,仲有戶外座位好適合飲返杯,不過今日唔想飲酒。😂一坐低就叫野飲,分別係石榴冰同菠蘿冰,酸酸地好飲又解渴,仲有少少果肉係底。.🔹椒鹽魔鬼魚🐠一見menu就即刻叫黎試,分量都唔少,醃得入味又脆身,面頭仲有好多青椒碎,成碟好快被清。.🔸炸蝦餅🦐一碟有8舊又係好多,share食一流,面頭酥脆但入面彈牙,又係送酒一流。不過個面就炸得耐咗,有D硬同乾身.🔹冬陰公🦐叫左細size,2個人岩岩好,勁足料,啖啖都係香茅檸檬葉等等,好似去泰國食咁正宗,入面仲有2隻蝦,飲到唔捨得飲完。.🔸燒牛肉沙律🐮又係好大份量,超多牛肉,好似食牛扒咁,食到最底都仲有牛肉,蔬菜都食得出好新鮮。少有質素正宗泰葉,侍應姨姨介紹得非常詳細又會推介有咩好食。蔬菜咁新鮮原來係餐廳自己農場有機種植,食落更放心。💬餐廳裡面仲播住泰國舒情音樂,置身於泰國嘅感覺出晒黎😂而格調相對比較暗,好適合一大班朋友嘅地方

🔹椒鹽魔鬼魚🐠
椒鹽魔鬼魚

🔸炸蝦餅🦐
炸蝦餅

🔹冬陰公🦐
冬陰公

🔸燒牛肉沙律🐮
燒牛肉沙律

💬餐廳裡面仲播住泰國舒情音樂,置身於泰國嘅感覺出晒黎😂
而格調相對比較暗,好適合一大班朋友嘅地方
2020-02-28
椒鹽魔鬼魚