2021-11-30 216 瀏覽
是日未諗好晚餐已經決定左甜品要去試一試福元湯圓😆所以就上開飯睇吓同區晚餐有咩好選擇~比我搵到呢間用魚做主題嘅魚事者🐟其實以前旺角都有一間主打魚料理嘅餐廳,我同男朋友都幾鍾意可惜已經執咗🥲身為一個稱職嘅女朋友,知道男朋友鍾意食當然要帶佢去試吓🙊早咗收工去到嘅時候原來仲有下午茶,平平地廿幾三十蚊都有交易。餐廳裝修好簡約,以藍白色做主調仲有少量打卡位,餐具色彩繽紛,活力滿滿嘅感覺~-🍤港式多士三併 配 黑松露醬 (蝦🦐魚🐟墨魚🦑)$33多士炸到好脆口,魚同墨魚好似差唔多味🤣不過三款都好食😋如果分量多啲就更好~但係呢個好似係下午茶先有,唔係小食類,轉左晚市餐牌就無得叫😖-🍞黑白配之懶人一口西多 $28一口西多係超邪惡之選,朱古力醬加煉奶中間仲有花生醬餡😱好多醬每舊都可以沾到,嗜甜人士必點🥰不過呢個都好似係下午茶限定⋯-🐟炸魚無薯條 $28其實係炸魚肉條扮薯條😆仲可以跟松露醬/雙子醬/蟹皇醬/山椒醬。魚肉口感煙煙韌韌彈牙無腥味,而且份量唔少,勁抵食之餘都好好味,推介必點呀🧡松露醬落咗好多松露好濃味,正正正😍同埋點醬食個感覺真係有啲似食緊薯條😂不過醬料會蓋過左魚味,如果想食到原汁原味就建議唔好點醬
🍤港式多士三併 配 黑松露醬 (蝦🦐魚🐟墨魚🦑)$33
🍞黑白配之懶人一口西多 $28
🐟炸魚無薯條 $28
其實係炸魚肉條扮薯條😆仲可以跟松露醬/雙子醬/蟹皇醬/山椒醬。魚肉口感煙煙韌韌彈牙無腥味,而且份量唔少,勁抵食之餘都好好味,推介必點呀🧡松露醬落咗好多松露好濃味,正正正😍同埋點醬食個感覺真係有啲似食緊薯條😂不過醬料會蓋過左魚味,如果想食到原汁原味就建議唔好點醬啦~本身都好夠味😋
🍜黑白鴛鴦春卷 $43
魚麵因為有一定比例用左魚肉整,少咗澱粉質其實係減肥人士恩物,健康又美味🧡
魚湯有鮮味帶微鹹,清碗無難度😋
魚卷同墨魚卷兩者相比後者濃味好多,一入口就食得出分別~有比較有傷害呢🤣
總結:下午茶好抵食,晚市就價錢合理,鍾意食魚嘅話非常推介呢間餐廳,菜式新穎有特色又好味,絕對會回訪🧡

炸魚無薯條
港式多士三併 配 黑松露醬