2018-10-22 111 瀏覽
小火焰係一間韓式甜品cafe~因為朋友想食甜品,但係我地又未食dinner,最後就簡左呢間二合為一嘅特色餐廳😛餐廳坐位寬闊,裝飾尚算別緻~打開menu望到好多係韓劇見到男女主角會食嘅野,就急不及待想試下佢地食過嘅味道🤣當然唔少得嘅係泡菜~最傳統嘅韓式配菜👅泡菜酸得恰到好處,又有少少辣味零舍開胃!炸紫菜卷係岩岩炸好就即刻送到~食落熱辣辣,而紫菜卷入面似乎係切碎左嘅粉絲🤔個texture好有趣~值得一試🙌🏻今次係我第一次食水冷麵~雖然唔係好夠凍,但係d麵都好有咬口👍🏻最重要嘅係,每食一啖就覺得好似韓國人上身甘😆野飲方面,因為俾display嘅梳打飲品吸引左,我同朋友就簡左兩款唔同口味嘅梳打🤤梳打唔止賣相得,連飲落都好jeng👍🏻甜品就最後先上~我order嘅係芒果窩夫🍴果然係甜品cafe,甜品嘅質素冇令我地失望❤️窩夫脆得黎因為有芒果汁係上面,食落有幾重滋味~而朋友叫左一份雪花冰~食到一半個時朋友叫哂救命,因為雪花冰嘅份量實在太多啦🤣甘嘅價錢竟然有甘大份又足料嘅甜品👍🏻食到我地捧住個肚走,竟然每人都只係百幾蚊😱真係抵到爛👍🏻

傳統泡菜

炸紫菜卷

冰果魷魚鬚水冷麵

青蘋果奇異果梳打
藍柑白桃梳打

芒果窩夫

糯米磁3.6牛乳雪花冰

食到我地捧住個肚走,竟然每人都只係百幾蚊😱真係抵到爛👍🏻
傳統泡菜
炸紫菜卷