2022-11-30 37 瀏覽
朋友介紹黎呢間位於太子嘅泰國餐廳,今日我就黎試下🥰呢間餐廳睇落非常大間,外面大大隻字寫住芳華絕代,適合中意打卡影相嘅朋友。食物方面,我地揀左個二人餐,只需$338。因為未食過鹽燒烏頭,就加$38試下佢。另一樣主菜揀左泰式鮮蝦炒金邊粉。套餐包左小食拼盤同埋冬蔭功湯,仲有兩杯野飲。好抵。平時覺得2個人,食唔到泰國野,因為好貴又食唔到多野。但係呢個2人餐,就好經濟實惠!而且樣樣味道都唔錯。鹽燒烏頭,燒得好乾身,個皮係唔食既,揭開個皮,入面傳來一淥好香嘅味道,原來入面釀左d香茅喺入面。好有泰國feel,好香。魚肉本身冇咩咸味,配埋泰式嘅醬汁,酸酸辣辣,好惹味!呢度d飲品都好多選擇,不過想飲d熱野,就揀左杯熱嘅伯爵奶茶,點知好有驚喜!賣相好靚,好多拉花心心🥰特別推介甜品-河粉!非常有驚喜!D河粉好滑,仲有好多雜果可以加落去,全部都好fresh,清爽唔油膩😍唔會太甜。賣相都不錯,好似火鍋嘅造型咁😂
朋友介紹黎呢間位於太子嘅泰國餐廳,今日我就黎試下🥰