2017-03-21 536 瀏覽
最近迷上了韓國食物,於是一直同朋友周圍去搵特別既韓國餐廳,今次我地就去左呢間廣受好評既小火焰餐廳。到步時已經差唔多八點,人比較多,但唔洗等好耐已經可以入座,餐廳環境唔錯,裝修亦很有韓風味道。咁我地叫左幾樣野食同野飲,首先黎到既黎係藍柑白桃梳打賣相十分有趣,味道亦不錯,藍柑同白桃既味幾夾,酸酸甜甜咁幾開胃。另外到重頭戲 - 溶岩芝士炸雞麵包,上網見到人介紹已經覺得好吸引,親眼見到後更加覺得震撼。麵包有成個頭咁大,一切開個麵包D芝士就係咁湧出黎,D芝士好香好滑,配埋麵包簡直係一流,另外炸雞亦係超級好味,外皮炸到脆卜卜,入邊既雞肉都好嫩滑,絕對唔輸比韓國地道既炸雞。將炸雞點埋芝士黎食亦係另一種享受,絕對係芝士愛好者既天堂。雖然呢道墨魚汁青口刀切麵幾入味,D麵幾爽口,青口亦幾鮮甜,但食完岩岩個芝士炸雞麵包已經幾飽,最後食唔晒,而且兩者相比之下刀切麵比較遜色,但鐘意墨汁既朋友亦可以一試。整體而言,呢間餐廳既野真係幾好食,難怪咁多好評,絕對會再去。如果係鐘意芝士既朋友更加要去試一試呢到既芝士炸雞麵包,絕對會一試難忘。

咁我地叫左幾樣野食同野飲,首先黎到既黎係藍柑白桃梳打
藍柑白桃梳打
墨魚汁青口刀切麵