普慶餐廳

The Astor
餐廳: 普慶餐廳
資訊:

2024-04-16 413 瀏覽
平日晚餐利用快閃的買二送二優惠,平均每人$390。這個價錢食自助餐真係大癲,亦間接反映今時今日香港中高檔食肆開始做唔掂。自助餐要有嘅嘢都有,未能盡錄。由於我唔鍾意食生蠔及凍海鮮,、刺身,因而未能評價。中菜有樓下逸東軒加持,絕對不用擔心。今日係杏汁豬肺湯,顏色奶白,豬肺一舊舊任食。比起逸東軒稍稀但仍足夠香濃。燒味、海南雞一流,其他中菜包括蒜蓉粉絲蒸蟶子、生炒骨等亦都出色。限量片皮鴨一般,開邊蒸龍蝦亦限量供應,肉質較韌不太新鮮。黃金蟹粥極鮮美,不妨一吃。西餐的燒春雞、燒豬腩肉都出色。牛肉鮮甜稍韌。意大利雪吞、海鮮酥盒、南瓜忌廉湯等都水準以上。日式有各種天婦羅和串燒,味道中上。還有越式豬頸肉、印度咖喱、巴東牛肉等。甜品有即叫即整的雞蛋仔、十款口味的haagendazs及其他糕點。淨係食雪糕都值啦。迷你心太軟有驚喜。飲品方面,楊枝甘露很出色。服務方面,換碟速度十分快,每次去攞嘢食返嚟都已經被執好。總括嚟講,我願意俾六七百蚊食依餐,400蚊唔夠絕對物超所值,但原價就唔太值得。唔知唔喺快閃優惠嘅時間品質肉容有冇分別喇。
平日晚餐

飲品方面,楊枝甘露很出色。

服務方面,換碟速度十分快,每次去攞嘢食返嚟都已經被執好。

2024-04-09
用餐優惠