2020-03-24 6514 瀏覽
呢度無得預先book枱,雖然每次都係walk in ,但我仍然都幾鍾意介紹朋友嚟呢度。適逢啱啱裝修完,就更加要嚟捧吓場啦~橙色歲月 Orange Days $66必試推介,呷一啖,係好香嘅橙汁味,之後就會試到係咖啡味,沿杯邊沾上糖,每啖都好fresh,幾特別 !駐:「橙色歲月」曾經在2008年的台灣咖啡大師比賽中獲得亞軍,咖啡混合了四款橘子類的果汁,包括橙、檸檬、柑和桔奶油啤酒咖啡 Butter Beer Coffee $68必試推介,一杯奶油咖啡,另外一支本地出產的手工啤酒,自行混合咖啡,味道除了咖啡的甘,亦有啤酒的香。駐:「Pale Ale」:口感清爽、酒精感低,帶著熱情果及荔枝等熱帶水果香氣Rose Cafe Latte $42玫瑰味愛嗜者必試花生風暴 Peanut Coffee Smoothie $66靚,但朋友話味道一般紅菜頭木瓜葡萄藜麥沙律 Beetroot Salad w/ Papaya, Grape & Quinoa $98幾乎每次嚟都會食呢個沙律,好足料,新鮮蔬果仲有大量藜麥,成個感覺好健康明太子鮮蝦意粉 Shrimp Spaghetti w/ Mentaiko $9
橙色歲月 Orange Days
橙色歲月 Orange Days $66

奶油啤酒咖啡 Butter Beer Coffee
奶油啤酒咖啡 Butter Beer Coffee $68

Rose Cafe Latte
Rose Cafe Latte $42
玫瑰味愛嗜者必試
花生風暴 Peanut Coffee Smoothie
靚,但朋友話味道一般
明太子鮮蝦意粉 Shrimp Spaghetti w/ Mentaiko $96
又係每次嚟到必食嘅,味道係估唔到咁濃,好好味
厚切豬扒意大利包 Pork Chop Ciabatta
厚切豬扒意大利包 Pork Chop Ciabatta
熱辣辣嘅意大利包夾着厚切脆豬扒
英式全日早餐 English All Day Breakfast $85
見到都開心,一個人食就已經好夠飽啦
雜錦串燒 (蟹餅丶煙肉荔枝卷丶日本甜薯)
雜錦串燒 (蟹餅丶煙肉荔枝卷丶日本甜薯) Skewer Platter $68
呢個雜錦串燒好啱三五知己叫杯嘢飲,一路傾偈,慢慢食
下午茶
  • 紅菜頭木瓜葡萄藜麥沙律