招聘中
$16,500-$25,000
$15,500-$21,500
$25,000-$28,000
月薪
更多筍工 (5)
4天前 0 瀏覽
🦑墨魚汁香煎日本帆立貝三文魚子意大利粉$128蒜蓉墨魚汁的黑色香氣,令意大利粉的趣味性更為吸引!帆立貝煎的香口嫩滑,加上魚籽,畫龍點睛,更有海洋的味道!🍟黑松露醬海鹽薯條$68有黑松露醬,亦有傳統蕃茄汁,粗身薯條炸得金黃脆口,內裡呈現粉狀態,炸的非常出色!🥗牛油果香芒烤雞沙律 配日式胡麻醬$118豐富清新的沙律:誘人牛油果、香甜芒果、烤雞胸肉加上胡麻醬是一絕的配搭!健康又飽肚!🍕千島海鮮薄餅$148薄餅烤邊得香脆,粒粒彈牙蝦仁🍤、迷你墨魚,大量芝士,經典又惹味的薄餅!🍝牛肝菌汁雜菌大啡菇意大利粉$108素食之選,雜菌炒得香濃撲鼻,意大利麵還有掛汁的效果!🫕普羅旺斯燉菜$78就一般的燉菜:茄子🍆南瓜🎃翠肉瓜,青瓜🥒等等!🌅日落巴黎$118本人最愛的格仔餅🧇非常脆口,加上香濃的朱古力雪糕球、新鮮的香蕉🍌 、忌廉,再淋上濃郁的朱古力醬,令人感動!❤️🧀特濃半熟芝士撻$88浪漫的黃昏景色,焦糖面加上脆片,灑上玫瑰花🌹碎,嫩滑香濃的芝士撻!可惜份量太少了!
🦑墨魚汁香煎日本帆立貝
三文魚子意大利粉$128

🍟黑松露醬海鹽薯條$68

🥗牛油果香芒烤雞沙律
配日式胡麻醬$118

🍕千島海鮮薄餅$148

🍝牛肝菌汁雜菌大啡菇意大利粉$108
素食之選,雜菌炒得香濃撲鼻,意大利麵還有掛汁的效果!

🫕普羅旺斯燉菜$78
就一般的燉菜:茄子🍆南瓜🎃翠肉瓜,青瓜🥒等等!

🌅日落巴黎$118

🧀特濃半熟芝士撻$88
牡羊少年咖啡館$266+1 ($146.5 pp)👍🏼冬蔭功海鮮意大利粉 $118呢個比想像中辣🫣不過辣得黎好惹味😋會令人想keep住食,海鮮都好多,唔錯!👍🏼千島香芒牛油果雞肉薄餅 $148第一次食有牛油果嘅pizza😹 呢個配搭好新奇,本身仲驚有啲奇怪,點知食落又冇咩違和感🤣 值得一試🔥 呢個Pizza好足料,兩個人share好夠食!呢間連鎖cafe嘢食質素都幾唔錯,今次我哋去K11分店,鋪面唔算好大,枱同枱之間距離比較窄,如果介意嘅可以留意番😉味道🌝🌝🌝🌝🌗環境🌝🌝🌝🌚🌚服務🌝🌝🌝🌚🌚抵食🌝🌝🌝🌚🌚整體🌝🌝🌝🌗🌚#yyss_tst #yyss_尖沙咀 #yyss_九龍 #yyss_荃灣綫 #yyss_fusion #yyss_cafe #yyss_西餐 #foodiehk #hkfoodie #香港美食 #尖沙咀美食 #尖東美食 #九龍美食
牡羊少年咖啡館

$266+1 ($146.5 pp)

👍🏼冬蔭功海鮮意大利粉 $118

👍🏼千島香芒牛油果雞肉薄餅 $148

味道🌝🌝🌝🌝🌗
環境🌝🌝🌝🌚🌚
服務🌝🌝🌝🌚🌚
抵食🌝🌝🌝🌚🌚
整體🌝🌝🌝🌗🌚

2024-03-02 336 瀏覽
行完街同屋企人搵下有咩食先,食過其他嘅分店,食物質素都心理有數,唔差。Set lunch 包個甘筍湯,幾香幾滑口,但唔係好食得出甘筍味。叫咗杯玄米綠茶🍵,好香玄米味。主食叫咗蕃茄素肉意粉,雞沙律,早午餐。最鐘意食甜甜地脆面核桃同個乳酪😋
甘筍湯

叫咗杯玄米綠茶🍵,好香玄米味。

2024-03-01 215 瀏覽
今日同朋友去尖沙咀食飯,係一個好突然嘅決定,一開始諗唔到食咩,所以一路係附近行吓搵下,行行吓就行左去k11, 見到牧羊少年又唔係好多人,又想試下,就咁拎飛等位都無三分鐘就入座,仲可以俾我坐張2人枱,唔太肚餓嘅情況下叫左個沙律同小食拼盤!沙律🥗好大碟,醬汁另上岩哂啲少食醬汁嘅人,又可以唔要醬!鐘意佢嘅牛油果🥑同芒果🥭小食簡直就岩哂乜都想食,又有選擇困難症嘅我,腸仔有兩款,其中一款係辣架,真係好正!雞翼都好好食😋兩個人仲食唔哂,好彩無叫野飲,如果唔係一定有好多淨!重點係即場下載K11 app 做會員就有30元優惠卷,可以即刻用,好開心😁唯一美中不足嘅係個餐牌好似雜誌咁,搞到我唔想睇。

唯一美中不足嘅係個餐牌好似雜誌咁,搞到我唔想睇。
2024-03-01
  • 小食拼盤
2024-02-26 253 瀏覽
因為餐廳就在尖沙咀地鐵站樓層,方便約遠道由中環過海來找我飯聚的朋友。也由於我們願意坐高枱,就更快能被安排入座!午餐包餐湯,今天的湯是蕃茄湯,水準不錯。All day breakfast 有正常版和素食版本,我點了正常版,有三文魚和香腸,加上大大件的烤蕃茄,還有炒滑蛋和菇類以及厚厚的麵包,大滿足!但我最愛的反而是那一小盤的乳酪加muesli,應該是加了點蜜糖,超美味!朋友點了無花果火箭菜沙律,大量的果仁和芝士,又健康又美味。

午餐包餐湯,今天的湯是蕃茄湯,水準不錯。

朋友點了無花果火箭菜沙律,大量的果仁和芝士,又健康又美味。
2024-02-21
  • All  Day Breakfast
2024-02-24 216 瀏覽
尖沙咀K11 牧羊少年今日放假,lunch去咗平時好多人排隊嘅K11牧羊少年。呢間餐廳食物水準一向好穩定,唔會令人失望。我哋大概12點15分就去到餐廳,所以唔洗等位侍應就安排咗我哋入座。點咗兩份午餐套餐,分別係龍蝦汁鳳尾蝦意大利粉配檸檬茶,同埋黃金鹹蛋苦瓜忌廉雞肉意大利粉配凍朱古力牛奶咖啡。餐湯係蘑菇湯。碗湯有濃郁嘅蘑菇香味,我諗係落咗忌廉嘅緣故,口感非常順滑。好快就上咗主菜龍蝦汁鳳尾蝦意大利粉。鳳尾蝦的鮮嫩彈牙與龍蝦汁嘅濃郁相輔相成,每一口都充滿了豐富嘅海鮮味道。意大利粉煮得啱啱好,帶住微微嘅嚼勁,完美吸收咗龍蝦汁嘅美味。另一道菜係黃金鹹蛋苦瓜忌廉雞肉意大利粉。呢道菜嘅特色係雞肉嘅鮮嫩同苦瓜嘅清爽形成了有趣嘅對比,而黃金鹹蛋嘅鹹香則增添咗整道菜嘅層次感。意大利粉煮得恰到好處,與忌廉嘅滑順口感相得益彰。至於朱古力牛奶咖啡,佢嘅冰涼口感同濃郁嘅可可香氣都非常出色。如果你想食一餐有質素嘅西餐做lunch,我極力推介你去牧羊少年!值得一讚係侍應嘅服務態度非常好,有禮貌之餘仲好快手。呢間餐廳絕對值得一試呀!
尖沙咀K11 牧羊少年

2024-02-23
2024-02-16 219 瀏覽
第三次光顧。 之前都覺得好好食,但今次就覺得差咗!個Pizza焗到好燶,基本上淨係食中間,條邊完全食唔到,焗到太硬太燶! 意粉同飲品及拼盤都OK ! 如果晚餐menu 有埋burger食就更加好!
2024-02-13
2024-01-31 360 瀏覽
同朋友想食西餐,又想環境舒服,就諗起呢間餐廳。尖沙咀嘅牧羊人莫名地有種日式居酒屋嘅感覺,而我地叫左冬陰公意粉,酸辣嘅味道,好開胃,甜品叫左香焦朱古力雪糕窩夫,有四件,份量都好大👍
之前去過兩次近文化中心嗰間分店,食物好味,感覺也不錯。今日嚟咗K11就去呢間分店試吓,打算享受一下美味嘅午餐,點知。。。。真係好失望,感覺好差,首先個湯我未飲晒,只係放左係一邊,問都唔問就收起,杯Flat White温度過份地熱,不是羅左什麼咖啡長獎項嗎?意粉是滿意的。到了最後比錢時,收錢的小姐好像‘’預知‘’你要付信用卡結帳的,多問一句也沒有!!!就連一句謝謝也沒說!!!就連一句謝謝也沒說!!!就連一句謝謝也沒說!!!貴店身處於尖沙咀遊客區,但一點基本服務態度也沒有!真的好惡劣!!!
之前去過兩次近文化中心嗰間分店,食物好味,感覺也不錯。
首先個湯我未飲晒,只係放左係一邊,問都唔問就收起,

就連一句謝謝也沒說!!!
今日食牧羊少年咖啡館 ❣︎N刷了⋯⋯我就係一個會無限loop同一間餐廳嘅人orz想喺K11錫住荷包實在太難😢但又唔想行上地面搵食⋯⋯好在仲有呢間百元餐廳平平哋又滿足左想食西餐嘅心🫶🏼好評!✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎1️⃣ 香草青醬雞肉蘆筍意大利粉 ($118)每次都覺得可以挑戰自己唔鍾意食嘅嘢💁🏻‍♀️但每次都失敗⋯⋯其實我唔鍾意食青醬haha雖然今次都係唔鍾意青醬嘅味道🌱但係青醬汁好濃郁,同嫩滑嘅雞肉非常搭配!Bonus point:蘆筍幾新鮮爽脆,好評!2️⃣ 法式油封鴨腿伴烤澳洲西蘭花 • 普羅旺斯燉菜佐紅酒燒汁 ($168)鴨腿好嫩滑,好容易就切落嚟🍽️燉菜都好軟熟,巧鍾意!🥦整體來講都係唔錯嘅👍🏼 不過比起1️⃣嚟講冇咁抵食✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎2023差唔多要完了💁🏻‍♀️喺呢度訂立個2024 resolution:試曬牧羊少年全線餐廳!

今日食牧羊少年咖啡館 ❣︎
N刷了⋯⋯我就係一個會無限loop同一間餐廳嘅人orz
想喺K11錫住荷包實在太難😢
但又唔想行上地面搵食⋯⋯
好在仲有呢間百元餐廳
平平哋又滿足左想食西餐嘅心🫶🏼好評!

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

1️⃣ 香草青醬雞肉蘆筍意大利粉 ($118)

每次都覺得可以挑戰自己唔鍾意食嘅嘢💁🏻‍♀️
但每次都失敗⋯⋯其實我唔鍾意食青醬haha
雖然今次都係唔鍾意青醬嘅味道🌱
但係青醬汁好濃郁,同嫩滑嘅雞肉非常搭配!
Bonus point:蘆筍幾新鮮爽脆,好評!

2️⃣ 法式油封鴨腿伴烤澳洲西蘭花 •
普羅旺斯燉菜佐紅酒燒汁 ($168)

鴨腿好嫩滑,好容易就切落嚟🍽️
燉菜都好軟熟,巧鍾意!🥦
整體來講都係唔錯嘅👍🏼 不過比起1️⃣嚟講冇咁抵食

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

2023差唔多要完了💁🏻‍♀️
喺呢度訂立個2024 resolution:
試曬牧羊少年全線餐廳!
法式油封鴨腿伴烤澳洲西蘭花 • 普羅旺斯燉菜佐紅酒燒汁
香草青醬雞肉蘆筍意大利粉
2023-11-27
法式油封鴨腿伴烤澳洲西蘭花 • 普羅旺斯燉菜佐紅酒燒汁
香草青醬雞肉蘆筍意大利粉
2023-12-19 531 瀏覽
位於尖沙咀的牧羊少年咖啡館以其多款食物及手功飲品聞名,午餐時段去除咗有set lunch之外,仲有一大本Menu可以慢慢睇,今次我們叫了牛油果烤雞沙律、手撕豬肉漢堡包和鱸魚配西蘭花,如果跟set仲配有飲品和蘑菇湯。此外,您還可以選擇加錢享受美味的薯條和雞翼等等。。這裡的餐點味道豐富,品質上乘,提供了多種選擇,無論您是想輕鬆用餐還是享受美食,都能滿足您的胃口。是尖沙咀地區不可錯過的一個餐廳,適合一個人或2個以上月餐,好好坐!
2023-12-18
  • 法式蘋果撻配雲呢拿雪糕
2023-12-01 658 瀏覽
開10:00的店,稍遲連位都無,於10:15到達,入座叫兩款想吃的早餐🍳其實係brunch,all day breakfast 好豐富,樣樣有,仲要係夠食,熱熱地,味道適合,最欣賞磨菇,唔硬唔軟,口感一流,陳設擺位非常好👍🏻👍🏻玫瑰🌹咖啡有淡淡花香,轉了燕麥奶,仍有香濃咖啡☕️味,拉花用心心,so sweet💕值得一提,甚少第一餐食漢堡,肉質有咬口,配菜恰當,不會掉出來,最喜歡💕薯條🍟條條夠長,份量夠晒二人前。
2023-11-25
$180 (早餐)
  • 英式早午餐
2023-11-18 661 瀏覽
網上外賣平台再次有5X50優惠卷優惠,消費滿$100就可以用優惠卷扣減$50,一直想試試牧羊少年唔咖啡館既牛油果香芒烤雞沙律配日式胡麻醬,見呢間餐廳都有做優惠卷可以用。即時就諗左叫呢個沙律食,我係外賣自取拎返公司食,一打開果然冇令我失望,係好豐富既沙律,牛油果,雞肉,芒果等唔會話得隨便幾舊,都係個適當既份量,好少食沙律會配有芒果,佢呢個沙律配出黎又唔錯,感覺幾清新,日式胡麻醬另外用杯仔盛裝,唔會太小唔夠食
牛油果香芒烤雞沙律配日式胡麻醬
外賣自取
牛油果香芒烤雞沙律配日式胡麻醬
2023-11-15 531 瀏覽
韓式泡菜西班牙豚肉長通粉 $108西班牙豚肉🐷煎得香脆肥瘦相間有肉既咬口份量都唔少👍🏻泡菜🥣酸酸甜甜帶微辣🌶️開胃✅長通粉有嚼頭🍱軟硬適中唔會過淋👏🏻整體調味唔會好鹹惹味會食到唔停口👅英式早午餐 $128擺盤用心🍱色彩繽紛賣相吸引🤩食材豐富有意大利黑松露醬炒滑蛋、黑松露豬肉腸、挪威煙三文魚、法國核桃杏脯包、法邊豆、雜菌、蕃茄、Granola希臘乳酪最記憶點既係黑松露醬炒滑蛋同Granola希臘乳酪🍧炒蛋嫩滑🍳酸甜軟滑既乳酪同脆口既Granola好夾口感層次豐富🥳加入蜜糖🍯味道更佳唔好睇樣樣都唔多咁但食完會勁飽🤰🏻伯爵茶咖啡 $68整體而言,食左無數次都無令我失望👼🏻係想食西餐既好去處🍽️

韓式泡菜西班牙豚肉長通粉 $108

伯爵茶咖啡 $68

整體而言,
食左無數次都無令我失望👼🏻
係想食西餐既好去處🍽️
之前介紹過位於尖沙咀文化中心隔離個間牧羊少年與他的浮萍,今次就介紹返最原本嘅牧羊少年咖啡館🤣今次食個間係位於K11入面嘅,比起其他分店呢到個間應該相對上較細,位置都唔算多,不過食物質素同樣很不錯👍🏻小編覺得其實佢哋性價比真係幾高,價錢適中,最重要係佢哋每一個餸菜嘅portion都唔細,所以同朋友一齊嚟gathering食下野share就啱晒啦🤪除左以上嘅食物,J小編另外都幾推介佢哋啲pizza,唔會好漏,味道不錯,同樣幾出色嫁😉

🥗牛油果香芒烤雞沙律配胡麻醬
🐮照燒汁煎乾蒜美國牛粒