2020-09-02 148 瀏覽
今次去咗銅鑼灣食lunch, 環境好靚坐得好舒服而且waitress嘅服務都好好,態度好nice💖Pumpkin Coriander Soup🎃呢個南瓜湯真係我近呢幾年飲過最好味嘅南瓜湯, 入口真係好rich好香濃, 飲完一啖即刻想飲多一啖飲唔停口😂 其實我本身唔係太鍾意南瓜但係飲呢個湯嘅時候完全冇南瓜嘅腥味👍💯味道 :9.5/10性價比:8/10Angus Rib Eye (16oz)🥩牛扒一嚟到賣相真係好吸引,擺盤簡單得嚟都好靚。 我嗌嘅係medium 切開牛扒生熟程度控制得好好, 而且表面都有煎到坑紋😍 呢塊牛扒食落去肉味香濃程度 算係中上, 食落去有咬口但係都唔會話好靭, 而且油脂感都幾重🙈 牛扒配有兩款醬汁,一款就似平時點牛扒嘅燒汁 我幾欣賞佢唔會太鹹呀所以唔會蓋過咗原本牛扒嘅肉味。 而另外一款綠色嘅應該喺香草汁,呢隻香草汁令到牛扒嘅肉味更加濃,同牛扒非常夾極度推薦🌟🌟🌟味道 :9/10性價比:8/10- French Fries 🍟薯條食得出係即炸,不過我覺得味道同埋質感都冇咩特別🙃味道 :7/10Black Truffle Linguine🍄🍝意粉真係好出色, 一嚟到嘅時

Pumpkin Coriander Soup🎃
味道 :9.5/10
性價比:8/10

Angus Rib Eye (16oz)🥩
味道 :9/10
性價比:8/10

- French Fries 🍟
薯條食得出係即炸,不過我覺得味道同埋質感都冇咩特別🙃
味道 :7/10

Black Truffle Linguine🍄🍝
意粉真係好出色, 一嚟到嘅時候黑松露味已經芬香撲鼻。 意粉唔會太冧, 而且呢隻意粉好掛汁每一啖食落去都好rich好creamy, 現在都食到好濃嘅松露同雜菌味。雖然實到最後有少少膩, 但係總括嚟講成個意粉真係好好味, 而且入面有好多種唔同嘅菌類,份量都好足。
味道 :9.5/10
性價比:8.5/10

Dessert🍰
今日有兩款甜品一款係藍莓芝士蛋糕, 一款係焦糖朱古力蛋糕。 個人覺得兩款蛋糕都冇乜特別。 cheesecake嘅芝士味唔係特別香濃, 而另外一款焦糖朱古力其實都唔係好食得出焦糖朱古力😅 味道就係普普通通一件cake。
味道 :5.5/10
性價比:3/10