2024-02-26 4127 瀏覽
今日同朋友去咗牛頭角呢間泰國fushion餐廳,喺門口睇嘅時候,冇諗過入邊咁大,行入去時我都愕咗然,入邊地方竟然咁大,保守估計起碼有5000尺,可以坐百幾人唔成問題!星期日紅日唔算多人,可以有個寧靜嘅環境渡過歡樂愉快嘅中午! 睇緊menu諗緊食咩時,見到有個靚仔哥哥行過,跟住我就少少害羞地問佢有咩推介,佢介紹得好詳盡,服務非常好,極之欣賞佢,雖然唔係叫晒佢全部介紹嘅食物🤣最後我哋叫咗牛油果流心蛋煎餅:煎餅外脆內軟,加上流心蛋嘅蛋汁和有自製嘅醬汁,仲有我至愛嘅牛油果,簡直完美嘅配搭泰式紅咖喱雞肉漢堡:呢個我覺得比較fusion啲,第一次喺泰式餐廳食漢堡包😂 紅咖喱有少少辣但係唔會蓋過咗雞肉味,分別食到層次嘅味道,泰式嘅咖喱混合西式的漢堡包,呢個幾創新,食落去幾有驚喜我從來都唔會飲奶茶,因為我對奶有敏感,靚仔哥哥推介奶茶俾我,佢話可以轉Oat milk,跟住我就試吓,果然冇介紹錯,真係超好飲,飲落去覺得好濃嘅茶味,而且好香,有種回味最後甜品畫上完美嘅句號:芒果糯米飯🤣而家做緊優惠,Follow Moon Thai社交平台,會送一份椰汁西米糕或斑蘭椰汁千層糕,大家記得follow🥰

最後甜品畫上完美嘅句號:芒果糯米飯🤣

2024-02-25