2023-12-01 87 瀏覽
佢嘅台灣牛肉牛筋麵味道濃郁,湯頭鮮美濃郁,我揀咗小辣,但都帶有微微嘅辣度,既能刺激味蕾,又不會過於辛辣、要人頻頻飲水。牛肉經過長時間燉煮,肉質鮮嫩,口感豐富,入口即化,滿口都是牛肉嘅鮮美與湯頭嘅辣味。麵條筋道有嚼勁,吸附了湯汁嘅味道,每一口都讓人感到滿足。這款牛肉牛筋麵嘅味道醇厚,口感豐富,辣而不燥,讓人一試難忘,是一款真正能夠滿足味蕾嘅美食。而台灣的手工飲品,芋泥仙草鮮奶,則是一種獨特嘅甜點飲品。芋泥口感綿密,帶有淡淡的甜味和獨特嘅芋頭香氣。鮮奶嘅口感滑順,與芋泥嘅味道完美融合,加止仙草嘅清新,既增加了飲品嘅口感,又讓芋頭嘅味道更加突出。這款芋泥仙草鮮奶雖然份量唔係特別多,但味道甘甜,口感豐富,每一口都讓人感到幸福滿溢。