2019-07-21 103 瀏覽
今日唔知點解好想食潮州嘢,上OpenRice search到呢間個名好特別,於是放工就決定黎探訪下。好少黎三陂坊,有少少蕩失路,兜左個圈先到呢條巷仔,原來呢度好多鑊氣小炒店😍醉潮館就係正巷尾。佢兩本餐牌好搞笑,中國風,最正係個名本草湯目😂先黎一盅燉湯,好清唔會多油,一盅兩個人分都夠,飲完成個人暖哂🥰呢個砂鍋卜卜蜆煲(小),其實份量一啲都唔少。不過煲左好耐都唔滾,我地以為未熟唔敢食😂入面仲有蘿白同粟米,我地煲到入晒味,友人表示有啲辣😂嗜辣既我表示正呀😂有睇openrice做功課先黎,見個個都嗌呢個牙簽雞,就嗌番份。一黎到,熱辣辣勁香口咬落去仲有肉汁🤩食完個蜆煲,啲雞都凍咗諗住冇咁好食啦,嘩,好少會凍左都仲咁好食!😋明明好飽都好想食埋佢呀🤪必嗌嘅都仲有呢個紅燒乳鴿,啲肉好嫩滑,個皮又夠脆,讚!

佢兩本餐牌好搞笑,中國風,最正係個名本草湯目😂
砂鍋卜卜蜆煲  (小)
牙簽雞
紅燒籠中BB鴿子
必嗌嘅都仲有呢個紅燒乳鴿,啲肉好嫩滑,個皮又夠脆,讚!
砂鍋卜卜蜆煲  (小)
牙簽雞
紅燒籠中BB鴿子