2020-06-22 671 瀏覽
今日6月21日父親節又係登記政府派錢同一日, 今天又係再選擇去跑台山城市花園酒店食自助餐 , 上次去食就係放題 , 今次去食就係 小型自助餐 , 今次加咗蒸蒜蓉帶子 及 蒜蓉蝦 , 甜品只有4至5款 , 魚生無 最近公佈魚生有啲問題, 城市花園自助餐確保食客安全起見 , 所以不供應, 這個現象確實上一讚。 講回食品, 唔知係咪太耐無做自助餐啲嘢食非常不太好食 , 蒸蒜蓉蝦及帶子完全冇蒜蓉味, 燒完隻蝦有冇grill烤味, 全部都係低價食品例如有 街邊四大寶 , 豬紅蘿蔔 大腸 及 豬肚等等, 越南河粉完全冇越南河粉的味道 類似普通湯粉麵一樣味道, 北京填鴨 非常孤寒 已經不太多食客, 最少 少咗一半人食自助餐, 完全踢曬腳 , 又畀唔到其他客人食到填鴨 , 問經理 經理話 第一輪及第二類 各一隻 講真點會各一隻, 他們忘記是否自助餐 , 最少頭輪及尾輪 有各兩隻 ,才夠分配 ,如果咁得一隻 ,不如唔好出吧, 點可能自助餐每輪得一隻片皮鴨分配給全場食客, 己經少了50%食客都分唔到 , 如果full曬全場到時食客一定嘈, 蒸蒜蓉蝦 真係少人排隊攞,有一位阿姑不排隊就即刻話要兩籠 廚師即刻畀佢 , 我同他講嗰 個阿姑不排隊 , 廚師話完全睇不到, 真係好搞笑 , 那麼少人都咁亂, 咁又唔怪得嘅, 因為城市花園是街坊酒店自助餐 , 所以我都經常去食, 我食了咁多年, 只係今次完全不好味 , 真係唔知係咪廚師已經斷折咗做自助餐的份量味到 ,今日回覆有啤酒及汽水任飲 , 最可惜未有紅白酒供應

明天城市花園酒店6月22日回覆正常自助餐
自助餐