2020-09-18 5298 瀏覽
好耐冇好好享受過韓燒啦!!今晚放工同最愛衝出旺角,誓要飽吃一頓,就簡左位置非常方便,係兆萬商埸13樓既<平昌>韓式燒烤,因為見餐牌都係$198起就有任燒任食任飲,當然要試下啦!!~餐牌分左以下三個御膳,由於我地好想試多幾款高質牛肉,所以我地就選擇左中間價位<世子御膳>個款。大君御膳: $198世子御膳: $278國王御膳: $378前菜有生菜,芽菜,泡菜,而且仲有爐邊蛋,可以任添任食。必食牛類有LA牛排、牛肋骨肉、照燒肥牛、牛肉眼、牛前胸腹肉,全部都牛味夠,肉質不錯,juicy好食。T骨牛扒非常大件,但要注意不要燒大耐,輕輕燒兩面已經充滿肉香,油脂夠,牛味濃。其它超好食推薦有豬五花腩、薄切五花腩、照燒薄切五花腩、石蠔、魷魚、虎蝦、扇貝、鰻魚。全部既食物質素都用上靚材料,感覺高質。海鮮類夠新鮮,肉厚鮮甜,沒有雪味。尤其燒鰻魚特別肥美好食,輕輕一燒,已經非常好味,肉質夠曬厚,而且非常彈牙,係必食之選。另外仲有香草五花肉、護心肉、雞軟骨串、虎蝦、帶子、青口都一定不能錯過。就連熟食嘅炸蝦天婦羅、芝士丸天婦羅、炸雞都好好味,即叫即炸,夠曬脆口。大大隻金黃天婦羅炸蝦吖!!~餐廳晚上

大君御膳: $198
世子御膳: $278
國王御膳: $378

前菜有生菜,芽菜,泡菜,而且仲有爐邊蛋,可以任添任食。

大大隻金黃天婦羅炸蝦吖!!~

餐廳晚上人客不少,8點多亦不斷有客人入座,建議預先訂座。

餐廳嘅飲品類選擇不算好多,但大眾化嘅汽水、檸檬茶、咖啡都有,而且仲有啤酒任飲,非常化算。最後仲有韓國雪條做甜品,大滿足呀!

整體來講,餐廳食物選擇種類非常多,無論肉類豬,牛,雞,海鮮,天婦羅,炸物,韓式小食都有,食物材料質素高。餐廳服務質素亦非常好,上菜速度極快,而且亦沒有漏單嘅情況出現,以二百多元一位的任飲任食來講,真係抵食又好食,大讚吖!!~

• 帶子
  • 豬五花腩