小火山 (已結業)

The Volcano
2023-08-21 109 瀏覽
▫️ 泰豬鍋燒肉拼盤 ($𝟑𝟏𝟖)包左美國安格斯牛肉同豬肉拼盤🥩安格斯牛油花均勻, 肥瘦適中, 油香味十足🐄🤤而豬肉係伊比利亞黑毛豬梅花肉同波蘭 A 級無骨豬腩, 肉味濃厚, 口感柔軟細膩🐖🤪而湯底就選左小火山牛骨船湯同冬陰功湯店員介紹牛骨船湯係最受歡迎, 採用牛骨熬製5小時以上, 再加入左十多種香料藥材調製而成, 另外冬陰功湯好濃郁, 我地未淥嘢食之前, 已經飲左好多, 酸辣味道啱啱好, 夠哂醒胃🤭🤭▫️泰式豬梅花肉 ($𝟔𝟖)中間有個蛋黃, 食前撈埋肉一齊燒, 令到豬梅花肉味更加嫩滑, 每件肉都十分大塊😋▫️小火山三味刺身一口杯盛合 ($𝟏𝟑𝟖)有三文魚刺身, 肥美既宮城縣生蠔🦪同彈牙爽口既生蝦🦐, 配以特製既泰式醬汁, 酸辣開胃▫️手工泰式炸栗米餅($𝟓𝟔)一份有6塊, 每件都有滿滿既粟米, 再沾上泰式甜辣醬, 既香口又惹味🌽🤪 ▫️手打冬陰蝦丸 ($𝟓𝟎)蝦球好彈牙大粒, 內餡有冬蔭公口味, 微辣帶一點點酸😋
▫️ 泰豬鍋燒肉拼盤 ($𝟑𝟏𝟖)

而湯底就選左小火山牛骨船湯同冬陰功湯
▫️泰式豬梅花肉 ($𝟔𝟖)
泰式豬梅花肉

▫️小火山三味刺身一口杯盛合 ($𝟏𝟑𝟖)
小火山三味刺身一口杯盛合

▫️手工泰式炸栗米餅($𝟓𝟔)

▫️手打冬陰蝦丸 ($𝟓𝟎)
蝦球好彈牙大粒, 內餡有冬蔭公口味, 微辣帶一點點酸😋
手打冬陰蝦丸
2023-08-20