是日去大埔找朋友去踏單車逛逛街,沒有想到晚上吃什麼於是逛完行完玩完...最後我成功,在「大埔翠樂街」的街上,找到了這間隱世小店【芝加哥串燒酒場】所謂的「隱世」,就是在「翠樂街」靜中帶旺的小巷中有一間很小很小的【芝加哥串燒酒場】。相信沒有太多人知道吧!店舖小巧,好像得一個員工一做晒主食、苦單、收銀、請潔!呢度最可惜的是大油煙,可能小店經營,抽風設備一般般!望完餐牌即點的了燒完一碟就一碟再上,有得睇無得食,因為想等齊到晒...就可以拍條串燒片。香蔥燒半殻扇貝 $39 點香口海鮮當然要配White rabbit & Apple cider  爽爽佢吧!很厚身扇貝!用葱爆扇贝,而扇貝肉夠厚身,又唔細粒同蒜加埋真係好正「忘了怕照」飲品就點了!!!左邊,White rabbit 入落甜帶花香味。右邊, Apple cider 酒味濃帶少少蘋果香人氣雞肉軟骨棒$22點解會係人氣?我覺得就係孜然粉既關係啦,配埋上有咬口,點埋蛋汁食,又香又滑燒得金黃色的,咬口剛好,不好太耐啊洽得!! 蜜糖雞翼$20/2隻我理解上是雞翼和醃製調料混合,醃製約15-30分鐘. 然後再在油鑊中用中高火加熱適量油,魚後放入雞翼

相信沒有太多人知道吧!

店舖小巧,好像得一個員工一做晒主食、苦單、收銀、請潔!

呢度最可惜的是大油煙,可能小店經營,抽風設備一般般!

望完餐牌即點的了

香蔥燒半殻扇貝 $39
「忘了怕照」

飲品就點了!!!
左邊,White rabbit 入落甜帶花香味。
右邊, Apple cider 酒味濃帶少少蘋果香
左邊,White rabbit 。 右邊, Apple cider

人氣雞肉軟骨棒$22

燒得金黃色的,咬口剛好,不好太耐啊洽得!!
人氣雞肉軟骨棒

蜜糖雞翼$20/2隻
我理解上是雞翼和醃製調料混合,醃製約15-30分鐘. 然後再在油鑊中用中高火加熱適量油,魚後放入雞翼炸至金黃圳以枱後看得出燒到好香脆,加埋蜜糖味道層次好夾又唔太甜!好好食!推介的!
蜜糖雞翼

蒲燒鰻魚$68(原條上)
鰻魚經烤過後再塗上蒲燒醬汁,可去除本身的魚腥味。吃起來香甜可口,魚油香味十足可直接吃,或配飯吃更是一流!
咬落軟熟,彈牙,鰻魚汁加埋芝麻香,好味啊!而且價錢尚算親民好彩質素算高!
蒲燒鰻魚

右邊,炭燒豬頸肉$19,夠腍,加上調味粉,味道不錯
老闆做到烤到外酥內軟,肉質有彈性還可以將肉汁鎖在肉裡面,夠晒Juicy。
左邊,韮菜燒$14
呢樣仲唔係吃串燒必點的蔬菜,相信好多人都會同我一樣吧!呢度燒完唔乾!唔錯!
炭燒豬頸肉&韮菜燒

碳燒西冷牛扒$48
朋友點的西冷扒,因為通常呢類型會比較小點一些,串燒時的不是食肉獸呢!
呢度用木板盛載西冷牛扒,有醬油配料跟,食落夠腍,牛味好重,加埋有點似的喼汁醋醬油 夠夾!
大約Order6-7成,中間仍帶點淡紅而且有脂肪,非常香。
碳燒西冷牛扒

每隻$18
燒雞翅包飯呢個屬有辣味而且夠香。
燒雞翅包肉呢個就食落似豬肉丸但相反雞翼好入味。
其實兩個都賬卜卜,望苦相對較滿、兩件都剪到也是黃金色的,飯就輕微辣,晤錯!
燒雞翅包飯

密汁燒黑豚肉$38
入口比預期的油香滿溢,黑豚肉味香濃,真係燒得夠香,加埋燒汁香甜味更出!
炭燒豬頸肉

左邊,鹽燒雞軟骨$11,咬落脆夾爽口,唔硬
~一串燒雞軟骨加上惹味孜然粉去鹽燒的話這個味說已經經~香氣滿溢!
用煎pan兩面煎至金黃色就非常好了!
右邊,鹽燒雞皮$11
其實食落似薯片,因為夠香脆,但好似以前紅磡/ 筲箕灣有間必食閱串燒店咁!鹽燒味十足相似!
鹽燒雞軟骨&鹽燒雞皮

***
一路食串燒一路飲下酒一路傾下計。開到2:00AM真係可以慢慢嘆!
店鋪細細,8點去到已冇位,但你可以選擇坐室外點幾款串燒加手工啤酒Chill一Chill。
又可以飽飽地坐外面口讓自己吹吹風,悠閒地聊天食個申燒都覺的好好寫意的的。
服務很周到不錯,但人數真的非明一不足夠但而食物質數也不差的!每款都有調心的安掛,所以呢點而心,值的加分呢!
題外話/補充資料: ***呢度泊到車架!!!
人氣雞肉軟骨棒
蜜糖雞翼