OPPA Coffee Bar Restaurant

2020-06-16 191 瀏覽
呢間鋪頭第一樣吸引我嘅係火燒芝士熔岩飯,為左呢個「火show」,決定同朋友試吓呢間餐廳鋪面唔係好大,但係都好多人食,所以待應都有啲應接不暇,但整體來講上菜速度都還可以前菜我哋叫左個芝士蛋卷🧀,我覺得係意料之外噤好食👍🏻👍🏻第一:好大份,有八大塊第二:蛋捲上嘅捲心菜同番茄醬可以解膩,就算食咗兩大舊都唔會覺得好滯有啲美中不足嘅係芝士比較少,如果多啲就好~之後係今日嘅主角:章魚🐙芝士熔岩飯待應哥哥會即場用火槍燒炒飯上嘅芝士,之後幫你攪拌好雖然貌相唔係好靚,但食落去芝士滿分💯,章魚粒又有咬口,唔會太硬可惜同行嘅朋友唔食得辣,如果唔係我相信有泡菜嘅炒飯更加好食因為怕唔夠飽我哋叫咗個韓式炒粉絲粉絲好有咬口,但我覺得份量較細,而且醬汁味道太甜但成餐飯最令我驚喜嘅係呢個牛油蜜糖炸雞🍗香甜又脆口嘅雞肉配有少量嘅杏仁片雞塊炸出嚟唔會太乾身,保留到肉汁而且配有醃蘿蔔同薯片🍟四個人叫半份岩岩好👏🏻👏🏻👏🏻唯一可惜嘅係用餐時間限定是75分鐘,所以食完坐一陣就要走,不過都明白嘅~ 同朋友詳談就要再搵下個地方再傾啦😛

前菜我哋叫左個芝士蛋卷🧀,我覺得係意料之外噤好食👍🏻👍🏻
第一:好大份,有八大塊
有啲美中不足嘅係芝士比較少,如果多啲就好~
芝士蛋卷JUMBO

之後係今日嘅主角:章魚🐙芝士熔岩飯
待應哥哥會即場用火槍燒炒飯上嘅芝士,之後幫你攪拌好

可惜同行嘅朋友唔食得辣,如果唔係我相信有泡菜嘅炒飯更加好食

將魚蛋將芝士熔岩飯

因為怕唔夠飽我哋叫咗個韓式炒粉絲
粉絲好有咬口,但我覺得份量較細,而且醬汁味道太甜

韓式炒粉絲

但成餐飯最令我驚喜嘅係呢個牛油蜜糖炸雞🍗
香甜又脆口嘅雞肉配有少量嘅杏仁片
雞塊炸出嚟唔會太乾身,保留到肉汁
而且配有醃蘿蔔同薯片🍟
四個人叫半份岩岩好👏🏻👏🏻👏🏻