2019-06-27 228 瀏覽
因為朋友鍾意熊啤啤,知道依間餐廳有荃灣搬咗嚟MegaBox,所以今次特登一試門口已經有大大隻公仔喺度,相當吸晴餐廳安排左張二人枱,但我哋枱有一隻公仔陪我地一齊開餐,好得意呀見到二人餐都幾吸引,所以決定試吓等緊嘢食期間喺餐廳周圍影吓相打下卡,又有一個地方可以比小朋友玩,非常親子嘅一間餐廳左手邊嗰杯就係草子莓莓,佢係橙汁加士多啤梨,一開頭飲係飲到橙色味先,攪勻之後就將士多啤梨融合埋一齊,酸酸地開胃右手邊嗰杯係熱情玫瑰,一飲落去勁玫瑰,唔太甜,係好飲嘅雖然餐湯只係羅宋湯,但足料,辣度剛好,絕對唔馬虎依個露荀爽口冇渣,連埋啲蛋黃醬食都唔漏,熱辣辣好味牛扒叫咗七成熟,睇個樣以為一般,但食落去又唔係喎,肉質嫩滑,有牛味,一啲都唔韌,出色!睇個樣已經見到夠吸引,醬汁充滿濃濃芝士同蛋味,意粉亦都彈牙,分量亦都夠大,食得滿足最後我哋都散叫咗一個焗田螺,面層嘅田螺焗得香口,下面嘅薯蓉亦都調左味嘅,用鐵板上保持住個熱度,不錯最後食埋呢個甜品做結尾,今餐真係非常之飽肚滿足👍🏼
門口已經有大大隻公仔喺度,相當吸晴

見到二人餐都幾吸引,所以決定試吓

右手邊嗰杯係熱情玫瑰,一飲落去勁玫瑰,唔太甜,係好飲嘅

雖然餐湯只係羅宋湯,但足料,辣度剛好,絕對唔馬虎
法式蛋黃醬焗鮮蘆筍

依個露荀爽口冇渣,連埋啲蛋黃醬食都唔漏,熱辣辣好味

美國安格斯牛肩扒

卡邦尼煙肉扁意粉

法式香草牛油焗田螺

最後食埋呢個甜品做結尾,今餐真係非常之飽肚滿足👍🏼
  • 美國安格斯牛肩扒