餐廳: 無肉食 (如心廣場二期)
資訊:

2023-08-15 2139 瀏覽
又黎食齋啦, 上次食午餐, 今次食晚餐, 晚餐貴啲一個人要$138, 職員幾nice, 見我地係門口睇緊, 就同我地講可以入去行一圈望望啱唔啱食, 不過因為唔係第一次黎, 都大概知有啲咩食, 門口俾錢凈係收八達通或者現金. 一入去就見到涼拌嘢, 不過最近唔多想食凍嘢, 凈係拎佐一舊豆腐, 兩舊壽司, 兩舊茄子, 味道唔錯好多唔同種類既菜. 感覺非常健康, 樣樣都食少少, 最鍾意食個麵筋.見到炸物真係零舍興奮, 食齋食炸嘢, 咁仲算唔算健康呢? 每個款都拎一件試, 竟然有pizza, 真係好開心, 不過炸芋頭先係最好食.飲品係檸檬水同洛神花茶, 留意返, 洛神花茶係凍的, 之後見到有陳皮白粥, 有菜甫花生加.糖水係綠豆沙, 綠豆冰煲得好好啊, 有八寶粥既味道, 好想知點做到湯係紅菜頭加蘿蔔, 好飲, 够熱生果係哈蜜瓜, 不過個胃已經裝唔落啦食完記得自已執返啲餐具, 不過要留意下個地下有啲跣, 始終多老人家, 真係要小心啲

湯係紅菜頭加蘿蔔, 好飲, 够熱

生果係哈蜜瓜, 不過個胃已經裝唔落啦

2023-08-14