餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

2020-03-20 1089 瀏覽
我記得上次食韓燒已經係兩年前,因為食韓燒比我感覺好油、好熱氣,所以如果唔係朋友生日話想食韓燒,我都唔會去食,不過食完今次之後又改觀咗少少🤏因為朋友生日,所以提早拎個生日蛋糕去放低,佢哋非常好,唔收切餅費🥰出去行咗個圈之後, 6:00準時入座,啤酒買一送一,即刻同肥仔一人一杯,邊飲邊等主角,因為主角係女仔,所以肯定遲到的🤷🏻‍♂️等咗20分鐘,店員話用餐時間一個半小時,所以主角未到都要即刻叫嘢食先😂支裝啤酒仲抵,平均$10支,生啤都好平,不過唔記得幾錢🍻食住前菜等主角,無限添加,正🤣主角到咗,終於可以燒嘢食,依碟應該係叉燒,都幾好味😋帶子好新鮮,雞肉夠鮮嫩,五花腩唔算太肥😅羊架有少少蘇味,不過我鍾意😋😋佢哋用嘅鐵板唔同出面圓形盤,方便啲油斜斜地流出,咁多餘嘅油就唔會浸住啲肉👍🏻👍🏻依個設計正!飲完啤酒梗係要飲燒酒啦,啤酒溝燒酒係韓燒嘅標誌🍺🍾安格斯牛扒正到暈🥰最後劈埋個生日蛋糕🎂圓滿結束❤️其實我發現,如果所有燒好嘅肉都用生菜包住食,就冇咁熱氣😂😂所以我以後有多個菜式選擇!

啤酒

支裝啤酒仲抵,平均$10支,生啤都好平,不過唔記得幾錢🍻

前菜

食住前菜等主角,無限添加,正🤣

主角到咗,終於可以燒嘢食,依碟應該係叉燒,都幾好味😋

帶子好新鮮,雞肉夠鮮嫩,五花腩唔算太肥😅

羊架

羊架有少少蘇味,不過我鍾意😋😋

佢哋用嘅鐵板唔同出面圓形盤,方便啲油斜斜地
流出,咁多餘嘅油就唔會浸住啲肉👍🏻👍🏻依個設計正!

燒酒

飲完啤酒梗係要飲燒酒啦,啤酒溝燒酒係韓燒嘅標誌🍺🍾

安格斯牛

安格斯牛扒正到暈🥰