2024-03-20 93 瀏覽
今日自己一條冷當稔梗食唔食飯好嘅時候,突然望下右邊就見到佢嘅出現,佢開咗咁耐我真係一次都無食過,可能對於我嚟講地點唔太方便,不過因為咁啱經過見到,又成日聽到啲食評話佢好食,又再加上本人確實好鍾意食餃子,於是乎就決定行入去坐低。鋪頭唔算大,人都比較多,不過好彩唔駛等位。見到 menu 餃子款式雖然唔多,不過夠新穎,佢有平常嘅白菜嗰啲餃子,不過我比較唔傳統,所以就叫咗芫茜胡椒及咖哩洋蔥雞雙併10隻,然後又見到椒鹽雞翼好想食就叫咗啦!首先,佢先上碟雞翼,一碟有4隻,成為 $28 , 外表望落去有啲過咗火,不過堅脆嘅,可惜肉質有啲鞋同有啲梅梅地;味道 ok 唔難食,28蚊係咁上下。餃子我叫咗魚湯,聽聞個魚湯唔錯,一到當然先嚟飲一啖先啦!噢有啲失望,味唔濃有啲淡,不過應該無味精;餃子皮唔厚,夠大隻,我都差啲食唔哂,先講芫茜,料係夠,不過胡椒相對多咗,佢冚咗芫茜嗰味,對於鍾意食芫茜嘅人嚟講可能會覺得失色咗,不過唔太差嘅。咖哩洋蔥唔差,咖喱味重,正 ! 最後我仲叫咗杯豆漿,唔係話好好飲,不過豆味都重嘅。最後埋單成為 $100 ,價錢嚟講唔算好平,但可以接受。不過有下次,因為仲有其他餃未試,等我搵日再
鋪頭唔算大,人都比較多,不過好彩唔駛等位。
餃子我叫咗魚湯,聽聞個魚湯唔錯,一到當然先嚟飲一啖先啦!噢
最後埋單成為 $100 ,價錢嚟講唔算好平,但可以接受。
不過有下次,因為仲有其他餃未試,等我搵日再去試埋先。

2024-03-19