2022-05-24 88 瀏覽
元朗近大半年開咗好多間cafe,呢一間偏cafe style嘅餐廳都裝修得十分小清新餐廳環境乾淨企理,雖然唔太大,但平日下午一點鐘嚟食,唔算多人,坐得鬆動舒服,野食又好食,啱哂慢慢chillLunch set 忌廉蘑菇湯濃郁而creamy嘅餐湯,如果有啲粗粒蘑菇同配返塊麵包會再加分!燒菠蘿烤雞芝士漢堡配薯條 $92滿分嘅烤雞堡!大大份,食半個已經飽咗。- 🍞上層麵包搽咗牛油,無論包面定包底都烘到脆一脆,而且麵包厚身而內層濕潤,作為麵包控嘅我食得超滿足,又唔怕乾爭爭!- 🍗雞扒肉超厚,雞皮焦脆雞肉粉嫩多汁- 🍍 菠蘿又甜又多汁,同芝士擺埋一齊沖淡咗芝士嘅香,但同雞肉真超夾!- 🥒青瓜生菜新鮮爽脆,中和返大大啖肉嘅膩最鐘意呢個burger係佢嘅醬汁唔多,食返每樣材料自己本身嘅味道同埋佢哋組合而成嘅衝擊呢個burger食得好乾爽,唔會食到漏哂汁咁狼狽,但又完全唔會覺得乾👏🍟薯條都好出色,炸得鬆脆,調味粉哂得好勻巡,每一條都好夠味煎焗加拿大豬肉眼配肉桂蘋果蓉 $118- 🐖豬肉眼厚身,切開有好淡嘅粉色,一啲都唔柴,可惜豬肉香唔夠,食到中間位置無咩調味料,會有啲寡- 🍎好重肉桂味,而且蘋果粒粒雖

餐湯

Lunch set 忌廉蘑菇湯

燒菠蘿烤雞芝士漢堡配薯條

燒菠蘿烤雞芝士漢堡配薯條 $92
滿分嘅烤雞堡!大大份,食半個已經飽咗。
- 🍗雞扒肉超厚,雞皮焦脆雞肉粉嫩多汁
- 🥒青瓜生菜新鮮爽脆,中和返大大啖肉嘅膩

🍟薯條都好出色,炸得鬆脆,調味粉哂得好勻巡,每一條都好夠味

煎焗加拿大豬肉眼配肉桂蘋果蓉
煎焗加拿大豬肉眼配肉桂蘋果蓉 $118
- 🍎好重肉桂味,而且蘋果粒粒雖然軟身但都有咬口,稍嫌太甜而且量多,配肉食有啲怪,自己刮開一啲會啱味啲
- 🥔薯蓉細滑,配埋幾塊軟稔嘅蔬菜,夠哂滿足飽肚
餐湯
燒菠蘿烤雞芝士漢堡配薯條