2024-02-28 284 瀏覽
喺工作路上,可以搵到一班夾得嚟嘅同事實在唔容易😙 過去嘅大半年,多謝大家嘅體諒,難過嘅日子終於過去🙏🏻 呢日多謝大家嘅邀請,#小秘書 又有藉口繼續同大家 #大魚大肉 🤣同事安排咗 MG Cafe 做我哋嘅飯聚點😁 本來一心過嚟試吓佢哋馳名嘅 #Pizza,最終都係貪方便,各自叫set lunch🤣 以呢區嚟講,佢哋嘅食物價錢唔算平,不過環境都幾classy,係啲員工騎呢啲囉😅 我哋要求份ribeye steak要medium rare熟度,唔知點解個男waiter會理解成七成熟😅 我哋同佢解釋完一輪,佢又問返轉頭「咁即係要五成熟啦」🤣 之後另一個侍應錯手將我哋嗰兩份 #豬鞍 送錯隔離枱😅 本來係好小事嘅,但係當佢發現之後,問都冇問又試圖喺隔籬枱拎返過嚟… 咩事呀?😅🤣🤣至於食物方面,味道係唔錯嘅!我叫嘅 #烤豬鞍 配 #黑椒汁,厚切嘅豬鞍肉,肉質都幾鮮嫩,配埋伴碟嘅 #炸薯條 同 #什菜,味道同飽肚感都夠晒滿足🤩 而同事叫嘅 #肉眼扒 雖然係有啲Overcooked😅 不過佢話整體都算係合格呀🤤 All day breakfast亦都好足料,同我印象中嘅「腸仔炒蛋」有大大提升感🥳餐廳整

餐廳整體質素比我幾年前嘅印象好咗,起碼環境無咁逼夾,食物再唔會喺頭頂經過🤭 不過set lunch可以包埋我最鍾意嘅熱湯就perfect 喇😙

📍 MG Cafe (觀塘)海濱道133號萬兆豐中心地下2號舖
2024-02-28