餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

2023-08-21 1051 瀏覽
今次去呢間食烤魚火鍋既店香港我諗比較小D,大陸就相對會多d,如果大家係對北上食魚有興趣,咁呢間唔洗出境都可以食到啦😁佢點餐雖然有點餐紙,但佢係比QR code我地落單既,我地就揀左食江團魚($348)口味就揀左古鎮水碼頭毛血旺(+$108),條魚佢就係原條咁樣放係個爐上,小辣小麻我覺得都夠,條魚我地3個人食都好夠,肉又夠滑同埋佢係得中間條大骨,驚食魚會食到骨既朋友都唔洗驚,因為係好易夾到d肉出黎食‼️ 側邊既牛柏葉,鴨血,魷魚等等夾埋就係叫做毛血旺,唔知咩叫毛血旺既朋友就要清楚呢d配料要揀毛血旺先會有‼️配料方面我地叫左炸響鈴($48),金針菇($36),萵荀($48),呢幾樣配料就冇咩特別我就唔多講,就係一般火鍋店咁既質素👌🏻而有一個配料我自己非常鐘意,就係炸午餐肉粒($68),呢個當小食就咁食又得,放落去個鍋煮又得,呢d炸左既午餐肉放落湯輕輕一浸,脆卜卜又索埋d湯既辣味,口感同味道真係好有驚喜🤩 平時火鍋店通常都係就咁一片片叫,呢個好特別,極力推介,同埋佢都要時間炸,所以最好一開始就連埋條魚叫,後加會等得比較耐‼️我地有用openrice訂座所以今次有9折,佢唔同時間既訂座都有唔同折扣,

炸午餐肉粒

我地有用openrice訂座所以今次有9折,佢唔同時間既訂座都有唔同折扣,如果有計劃去食,記得訂座攞埋個折扣優惠🤓
2023-08-19
炸午餐肉粒