2020-03-11 1217 瀏覽
呢間本來係火鍋店黎,上網見到佢而家有埋小菜,串燒呢啲,吸引左我同朋友去食~我同朋友6點就上到去,一入到去就見到有缸養住啲龍蝦。呢啲始終都係自己鋪頭養住先做到新鮮呢!menu上面除左有火鍋既食品之外,仲有精選晚餐,串燒set同埋小菜添。精選晚餐好似太heavy,所以我地叫左個串燒set加兩款小菜share,仲加左兩隻蟶子。先黎沖繩生啤,好易入口好清新,泡沫都好細滑~帶少少苦味,但唔會會令本身麻麻地啤酒既我覺得抗拒。蟶子好甜,都幾大隻。串燒set入面有蠔,蝦,芝士獅子狗,牛舌,牛柳,同埋燒粟米。蠔都ok大隻,加左蒜蓉燒,蠔既肉好嫩滑。蝦都幾新鮮,唔錯。第一次食芝士獅子狗,原來都幾好食,而且芝士都好香。牛舌唔韌,仲幾淋,不過唔係舌芯最彈牙既地方。牛柳反而普通啲,不太特別。粟米唔會燒到好乾。血池水煮魚片都頗辣,不過唔食得好辣既朋友都話算易入口既。魚片用左脆肉鯇,煮完都仲keep到脆身。入面仲有青瓜同金菇,我個人私心希望佢加多啲金菇落去呢。最後有個清炒椰菜,椰菜炒得幾甜,仲有啲菇係入面,幾清新。總括黎講,呢到既小菜都唔太油,炒菜唔油,甚至水煮魚都唔會油,幾健康。串燒方面質素都ok,so far食

蟶子好甜,都幾大隻。

最後有個清炒椰菜,椰菜炒得幾甜,仲有啲菇係入面,幾清新。

總括黎講,呢到既小菜都唔太油,炒菜唔油,甚至水煮魚都唔會油,幾健康。串燒方面質素都ok,so far食到蠔,蟶子同蝦都新鮮。
2020-03-10