2023-08-10 61 瀏覽
📍Milu Thai最近去左呢間係銅鑼灣既泰國餐廳🇹🇭試左佢地人氣菜式:火山排骨🌋震撼感十足!絕對可以滿足你視覺味覺,雙重享受🈵️!🌋火山排骨 $228必食招牌菜式之一!同朋友膽粗粗挑戰火山排骨,一上枱見到個排骨既份量好驚人🫢大過我塊面!堆完出黎又真係幾似火山🔥排骨既肉質幾唔錯,幾嫩口👍🏻3大條豬肋骨好入味,配埋個酸辣醬一起食好好味,酸酸地好開胃!餐廳好貼心俾埋手套搣黎食,排骨可以一絲絲咁搣出黎食,好滿足🈵️份量相當多,適合3-4個人share食~🥘咖哩三重奏 $218呢道幾都推薦大家試下!🤤乜都想試既我表示今次唔洗揀了,三種口味既咖哩都可以同時試到😌都又唔洗怕食唔曬~咖哩有3款: 青咖哩、黃咖哩同紅咖哩,每款咖哩都配唔同既海鮮配料,包括有大蝦🦐、炸軟殼蟹、帶子、炸魚柳、青口、魷魚🦑等等,夠曬豐富!🤩炸軟殼蟹好好食,影完相咁耐先食,都仲係好脆口,亦都唔會覺得腥,足足有成4隻咁多,幾抵食!而咖哩就幾中意食黃咖哩,口感比較creamy, 味道微辣🌶️幾惹味!🍤炸蝦餅 $88蝦餅總共有6件,炸到金黃酥脆,蝦肉個口感都幾結實,亦都食得到粒粒蝦肉~每件個size 適中,唔會細嚿!配埋個泰式辣醬一齊食個
📍Milu Thai

火山排骨🌋

🌋火山排骨 $228
軟殼蟹

🥘咖哩三重奏 $218

炸蝦餅

🍤炸蝦餅 $88
蝦餅總共有6件,炸到金黃酥脆,蝦肉個口感都幾結實,亦都食得到粒粒蝦肉~每件個size 適中,唔會細嚿!配埋個泰式辣醬一齊食個味會好match👍🏻

泰式鳳爪沙律

🥗泰式鳳爪沙律 $88
食咁多油膩野要食翻啲沙津中和下,泰式鳳爪個味幾地道,鳳爪味道偏辣🌶️但可接受!沙津菜幾多,整體個味道幾fresh~
椰青

🥥椰青 $52
黎泰國餐廳食飯,飲椰青係不二選擇,正值當造,夠曬清甜又解膩~飲完仲可以刮埋啲椰食添!

✨餐廳性價比高!野食質素高而且份量夠多~餐廳位置亦相當容易搵,係地鐵站附近,行完街去食就啱啱好~

⭐️好味指數:9.5/10

📍Milu Thai มิลู่ไทย (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓

#銅鑼灣 #miluthai #火山排骨 #泰國菜