2023-09-11 38 瀏覽
之前係度留下深刻印象,一直心掛掛想再黎,除左回味最愛嘅dry aged牛之外,好多新菜式都好得意。Sichuan Style Dry Aged Bone Marrow係我嘅牛骨髓初體驗,四川調味毫不手軟,食到好明顯嘅花椒麻香,所以完全唔會有任何牛骨髓嘅怪味,幼滑甘香。The Victuals Pulled Pork Roll內餡用咗打拋豬嘅做法,外面用蛋餅包住,口感好豐富,配埋酸甜嘅醬汁好有提鮮嘅作用。30 Days Dry Aged Prime Rib Eye名不虛傳,表面焦脆、內裡幼嫩。 好鐘意dry aged獨有表面比較粗糙嘅口感,連脂肪位都變得較乾硬煙韌,越嚼越甘香。 side dish我覺得都好有心機,第一次食忌廉西芹芯,非常幼嫩有奶香。