2024-02-06 31 瀏覽
路過灣仔,想買個有質素唔頹既外賣食。同行朋友介紹去Poke GO,佢本身有其他分店既~概念上有D似我地香港既車仔面,可以自選餸+底,build your own bowl,偏日式。好欣賞可以做到好味結合健康既選擇。餸都係日式魚生,蔬菜之類為主。底可以係壽司飯,日式糙米或者沙律菜。我地揀set 好既Signture Bowl SET,仲配埋飲品tim~NALU 由八爪魚,壽司飯,櫻桃番茄,和式青蔥,甜粟米,皇帝蟹棒,辛味蛋黃醬,芝麻,辣椒碎組成,有需要仲可以走辣椒碎。八爪魚好彈牙,材料好多好多,成碗由頭到尾都好豐富,因為醬汁用辛味蛋黃醬,所以帶少少辣,不過唔算好辣,反而幫手吊起個味道。好食!OHANA有齊三文魚,沙律菜,櫻桃番茄,溫室青瓜,甜粟米,蜜糖芥未醬,芝麻,果仁。三文魚加埋大量蔬菜,口感好有層次,仲有一塊炸左好脆既蓮藕片。成件事好吃得來又低卡,好啱女士。唔好睇佢外賣造型咁cyber 一個透明既波波看似份量很少,實際上是很多!肯定男人都會夠食! Signature SET 仲配埋飲品 。我地選了冷壓蘋果汁+橙汁,同樣地都係高質素果汁。

NALU

OHANA