2021-10-09 42 瀏覽
今日黎到灣仔一間海鮮主題餐廳食dinner,見唔少朋友都打卡佢哋個shakeshake海鮮,唔同款式嘅海鮮加埋醬汁,望落相當之惹味。餐廳有bar位同卡位,今次同朋友兩個人就坐係卡位,都幾舒服闊落,同埋周圍既裝修好似一個船艙咁match返佢地logo隻蟹同海洋嘅主題。而今次我哋叫咗個二人set,就有得揀三款海鮮,我哋就叫左海蝦、藍青口同原隻魷魚,而醬汁都有幾種,我哋揀左lemon pepper。除咗海鮮之外,前菜叫咗個黑松露薯條,而主食呢就蟹肉蟹膏南瓜意大利燴飯。飲品方面,跟餐有兩杯house wine既。Shake shake袋送到黎,staff會幫你即刻處理同打開埋個袋,成個流程都真係幾新鮮由炮製到送到上枱面,一打開個袋個濃郁既醬汁香味就湧左出嚟,分量黎講兩個人都足夠,相反嗌原隻魷魚嘅就要注意個意思得一舊架姐,而海蝦非常之鮮甜大隻,青口都比足唔係得個殼,個檸檬胡椒醬汁都幾夾,如果食得辣嘅可以試吓佢哋個主打mr.crab醬汁,見都幾多人嗌。至於個黑松露薯條份量係多嘅,薯條就係粗扁個種,味道正正常常,重點個醬都夠濃郁。主食燴飯都唔錯,蟹肉蟹膏南瓜醬汁包住每一粒飯,大量配料同蟹肉個啲混係入

主食燴飯都唔錯,蟹肉蟹膏南瓜醬汁包住每一粒飯,大量配料同蟹肉個啲混係入面,層次豐富。

而我哋叫咗個兩杯house wine,一杯紅酒一杯白酒,個人覺得白酒係夾海鮮多啲既,清清地又唔會太哽,總括嚟講,一大班朋友嚟食應該更開心,食到更多款唔同既新鮮海鮮!