2023-04-18 97 瀏覽
假日下午,同朋友出嚟聚會食吓嘢嚟咗呢間餐廳,估唔到原來以前住過呢度附近,成日路過都冇發現到有呢間嘢添!其實唔係好肚餓,所以只係食咗少少嘢,環境都幾闊落嘅,兩個人張枱都好大張。入面仲有live Music添,不過應該只係夜晚先有。係餐單入面揀咗個香辣蜆意粉配白酒汁,個意粉都幾Q彈好食。有小餐包附送,我唔係特別鍾意食麵包冇食到,不過朋友就話唔錯。最值得一讚嘅係個薯條,一嚟份量好多,完全夠晒兩個人食,二來嗰個點醬好香奶味同黑松露味,難得嘅係,醬汁個量好多,鍾意食薯條嘅嘢都啱晒。最後仲嗌咗個小小嘅甜品Crème Brûlée,味道同想像中嘅差唔多,都幾香滑。我哋坐窗邊位,間野位於高層,可以睇晒樓下嘅風景,渡過一個悠閒嘅下午都唔錯。